Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Dusno v tíme: Slováci sa na ľade medzi sebou hádali. Rozladený kapitán odpovedal novinárom, Hudáček ich ignoroval

K samotnému zápasu Hrivík povedal: "Mám pocit, že Slovinci ani nemali toľko šancí, koľko sme im sami ponúkli. Je pre nás náročné hrať chytrý hokej, keď vedieme a potrebujeme kontrolovať hru.

Prestaneme hrať a pozeráme jeden na druhého. Vždy si to pokašleme a spoliehame sa, že nás zachránia brankári."

Na záver prišiel k diktafónom aj tréner Craig Ramsay. Pochopiteľne, jedna z prvých otázok sa týkala aj incidentu na ľade medzi jeho hráčmi.

"Nevidel som, čo sa stalo, ale dôležité je, že hráčom záleží na tíme, na výsledku. Jeden vyzýva druhého a naopak. Na to, aby ste vyhrali zápas, potrebujete stopercentný výkon od každého. Od hráča, ktorý má najväčšiu minutáž, po hráča, ktorý ju má najmenšiu.

Takéto veci sa môžu stať, ale platí, že líder niekedy musí prebrať velenie. Neberiem to ako problém. Keď som aktívne hrával, dokázali sme sa na tréningu aj pobiť. Poriadne na päste," snažil sa upokojiť situáciu Ramsay

Lantoši vravel, že mu zvieralo zadok

Róbert Lantoši patril proti Slovincom medzi aktívnejších hráčov. Po zápase bol súce rád, že mužstvo svoju úlohu zvládlo, ale s výkonom spokojný nebol.

„Tri body sa počítajú. Žiaľ, čo sa týka gólov, sme menej efektívni. V druhej tretine sme dovolili, aby sa hralo hore-dole. Sme radi, no poviem pravdu, že pri zákroku Stana Škorvánka pred koncom mi zovrelo riťku na striedačke. Ďakujem mu, zachránil nás,“ vravel rýchlonohý krídelník.

Slováci vystrelili 39-krát, no pocit, že opäť zbytočne vozia puk a nahrávajú si ho, po zápase opäť prevládol. Lantoši to napokon aj sám uznal.

„Craig to spomínal, každý chce byť za pekného, dobrý chalan, čo nahrá namiesto toho, aby vystrelil. Nemáme kanadskú náturu, že to niekto vezme a vystrelí. Počúvame to už desať rokov,“ podotkol.

Škorvánek hokej Čítajte viac Nepriestreľný hrdina Škorvánek: Slovinci mi to dvakrát hodili do brucha, vtedy som sa chytil

Aj on vie, ako vyzerá hokejová kalkulačka. Že Slováci to už nemajú vo svojich rukách. „Treba vyhrať. A Švajčiari? Sami sme si to pokašlali s Kazachstanom,“ zamyslel sa.

A či to majú hráči počas posledných skupinových dní v hlavách? „Ťažko povedať, keby sme vyhrali… Ale viete čo? Keby bolo keby, na to sa nehrá. Budeme len dúfať, že Helvéti to zvládnu,“ dodal.

51 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Marek Hrivík #Libor Hudáček #Peter Cehlárik