Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Kapitán hovoril o partii, v ktorej ťahá jeden za druhého, jeho asistent o podceňovaní. Chystajte postupové kalkulačky

Zápas nevyšiel Šimonovi Nemcovi. Bol na ľade pri prvom inkasovanom góle. Mužstvo však nekritizoval, naznačoval skôr, že Ramsayho zverenci mali proti Kazachom smolu.

"Neviem, či som niekedy zažil také kvalitné a dominantné prvé striedanie ako sme mali v úvode druhej tretiny, no my sme nezakončili, Kazachovia šli do brejku a dali gól.

Bránil tam útočník, možno aj to zavážilo. Keď bolo 1:3, riskovali sme. Našťastie sme aspoň vyrovnali. Bod nám živí nádej na štvrťfinále," zamyslel sa.

Keď ho novinári konfrontovali s Rosandičom, ktorý pripustil podcenenie, Nemec to odmietol.

"Nemyslím si to. Turnaj je vyrovnaný. Ukázali to Lotyši s Čechmi, my s Kanadou. Urobili sme dva hlúpe útočné fauly, inkasovali dva góly. Vyťukali si nás, to im vyšlo.

Potom sa to ťažko otáča. Súper dobre bránil," priznal 19-ročný obranca, ktorý čaká na svoju šancu v New Jersey Devils v NHL.

A teraz niečo málo k postupovej matematike. Málo preto, že je pomerne jednoduchá. K pravdepodobnej trojici Švajčiarsko, Česko a Kanada sa hľadá štvrtý tím, ktorý pocestuje na štvrťfinále do fínskeho Tampere.

Postúpiť môžu viaceré mužstvá, všetko má vo svojich rukách Lotyšsko. Domáci tím má momentálne osem bodov a čakajú ho ešte dva zápasy.

V sobotu s Kazachstanom a utorok so silným Švajčiarskom. Ak v nich získa štyri body, o play off ho nikto neoberie.

Samuel Kňažko Čítajte viac Kňažko prezradil, čo kričal Švajčiarovi do tváre. Ak zvyšok vyhráme, ideme ďalej, vraví. Jeho postupová kalkulačka však nesedí

Druhú najväčšiu šancu majú Slováci, musia však oba zápasy vyhrať za plný počet bodov a spoliehať sa na Švajčiarov. Za istých okolností môže postúpiť aj Kazachstan. To by však potreboval zdolať Lotyšsko i Slovinsko a zároveň Slováci by museli stratiť body v nedeľu aj v utorok.

Ak však hovoríme o postupových šanciach, matematika vraví, že po piatom zápase Slováci stále nie sú zachránení medzi elitou. Museli by však oba zvyšné duely prehrať.

© Autorské práva vyhradené

41 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #Marek Hrivík #Mislav Rosandič #MS 2023 #Riga 2023