Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kapitán hovoril o partii, v ktorej ťahá jeden za druhého, jeho asistent o podceňovaní. Chystajte postupové kalkulačky

Azda nenájdete na tomto šampionáte tím ako Slovensko, ktoré v jeden deň získa bod proti Kanade a potom dva odovzdá Kazachstanu.

20.05.2023 05:40
Mislav Rosandič Foto:
Mislav Rosandič pri mantineli v súboji proti Kazachstanu.
debata (41)

Stalo sa. Po biednom a bezkrvnom výkone. Slováci mohli byť radi, že získali aspoň jeden bod. Môže sa ukázať ako zlatý – postupový, ale o tom neskôr.

Keď hráči schádzajú z ľadu po prehre, ktorá sa nečaká, nahodia vyššie tempo ako zvyčajne. So sklonenými hlavami prechádzajú okolo novinárov a je zrejmé, že na odpovede nemajú náladu.

Mislav Rosandič je jednou z výnimiek. Ako pravý Balkánec – pochádza z Chorvátska – hovorí veci na rovinu a nezahmlieva.

Po dueli s Kazachmi bolo aj na ňom badať veľké sklamanie, bol však jedným z mála, ktorý priznal zlyhanie. Najprv však vzdal kompliment súperovi.

Lotyšsko MS2023 Hokej B Slovensko Kazachstan Čítajte viac Kazachovia šokovali Slovákov. V nájazdoch ukázali šikovné ruky, štvrťfinále sa Ramsayho družine vzďaľuje

„Sú to šikovní hráči, dali góly. Neviem, čo k tomu povedať. Hrávajú v KHL, nie sú to žiadni zozbieranci. Neboli sme však na to prichystaní. Mysleli sme si, že ich prejdeme alebo čo. Ja neviem,“ hľadal slová.

Na rozdiel – napríklad – od kapitána Mareka Hrivíka bol k mužstvu kritický. Zatiaľ čo center prvého útoku hovoril o partii, v ktorej bojuje jeden za druhého, Rosandič uznal, že proti Kazachom nebolo s prístupom všetko v poriadku.

"Mali sme výpadky a potom sme to dobiehali. Nuž čo, oni sa obetovali, im sa to tiež muselo niekde vrátiť, tak nám dali góly.

My sme však neboli trpezliví, prepadávali sme, chceli sme to zlomiť v každom striedaní a to bola voda na ich mlyn. Veď to neustále otáčali a mohli nám dať aj ďalšie góly," pokračoval.

Slovenský boj s Kazachstanom Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Skrumáž pred gólmanom Samuelom Hlavajom.

„Je to stále šport. To, že si papierovo lepší, neznamená, že musíš vyhrať. Tak ako sme my zobrali Kanaďanom bod, tak oni teraz uchmatli nám dva. Musíme sa nachystať rovnako na každý zápas a nie ich podceňovať,“ doplnil.

Slováci napokon padli v nájazdoch, keď Kazachovia premenili štyri zo svojich štyroch pokusov. Jeden gól bol elegantnejší ako druhý.

„Ramsayovci“ získali bod, momentálne ich majú päť a do konca skupiny v Rige ich čakajú ešte dva zápasy. Okrem iného to znamená, že maximálne môžu získať jedenásť bodov.

Pár minút po zápase Rosandič ešte netušil, ako na tom so svojimi spoluhráčmi je. Pripomenuli sme mu, že ak zvládnu zápasy v nedeľu so Slovinskom a v utorok s Nórskom, budú pravdepodobne čakať ešte na pomoc od Švajčiarov, aby zdolali Lotyšov.

„A to nám stačí? Ale nemáme to už vo svojich rukách…,“ vravel Rosandič. To však Slováci nemali ani pred duelom s Kazachmi.

„Stratili sme dva body, ak postúpime, tak o chlp,“ dodal na záver.

Lotyšsko MS2023 Hokej B Slovensko Kanada Čítajte viac Rozčarovaný Ramsay: Pred zápasom sme sa rozprávali o tom, ako hrať, aby bol na nás slovenský národ hrdý

Hrivík odmietol tvrdenie Rusnáka

Potom sa postavil pred diktafóny kapitán Hrivík. „Gratulujem trénerovi Craigovi Ramsaymu k rekordu na našej lavičke, škoda, že sme mu nedali darček v podobe víťazstva,“ povedal.

Podľa neho sa duel zlomil v druhej tretine, kedy Slováci inkasovali tri rýchle góly. „Ťažko sa k tomu niečo hovorí, prostredné tretiny nám celkovo nejdú na tomto turnaji. Na druhej strane, dokázali sme vyrovnať na 3:3 a získať aspoň bod,“ vravel.

Hrivíkovi veľmi do reči nebolo. Opakoval, že zápas sa mal vyhrať.

„Boli sme aktívnejší, skraty pár minút v druhej tretine nás však stáli zápas. Všetko, čo sme dosiahli, sme si museli tvrdo vydrieť,“ poznamenal.

Na postreh Ondreja Rusnáka, ktorý počas zápasu pre RTVS povedal, že kazašská lavička v piatok žila viac ako slovenská, len stroho skonštatoval: „To je jeho názor.“

Marcel Hossa Čítajte viac Dinamo Riga do extraligy, agent KGB mal bláznivý nápad. Ozaj, kto je Petra Vlhová?

„Chceli sme vyhrať. Sme partia, bojujeme jeden za druhého. Dali sme si šancu vyhrať zápas, vyrovnali sme. Nemyslím si, že sme nežili zápasom ako súper,“ zakončil.

© Autorské práva vyhradené

41 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #Marek Hrivík #Mislav Rosandič #MS 2023 #Riga 2023