Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kolaps na ľade a šokujúca správa. Po radosti v Tampere zasiahla maďarský hokej tragédia

Maďarskí hokejisti sa v utorňajšom treťom zápase na MS 2023 v Tampere dočkali prvých dvoch bodov. Dvakrát sa im podarilo dohnať stratu a Francúzov zdolali 3:2 po predĺžení. Po radostných momentoch zavládol u našich južných susedov smútok. Vo veku 33 rokov zomrel Tamás Győri, bývalý hráč Ferencvárosu či Dunaújvárosu, niekdajší reprezentant Maďarska do 18 rokov.

18.05.2023 10:16
Ilustračná, hokej, Maďari Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Naposledy hrával za tím Worm Angels a bol tiež trénerom ženského tímu Angels NJSE. Stránka Sportal.hu priniesla vyjadrenie prezidenta klubu Andrása Kovácsa, ktorého správa o úmrtí „veselého a priateľského“ Győriho po krátkej vážnej chorobe veľmi zasiahla.

Finland Hockey Worlds Čítajte aj Maďari sa dočkali prvej výhry na MS. Rakúšania schytali od Dánov poltucet

„Pred niekoľkými týždňami skolaboval na ľade. Ukázalo sa, že mu praskla slezina, niekoľko týždňov mal vnútorné krvácanie do brucha. Údajne stratil veľa krvi, no lekári mu pomohli.

Podstúpil transplantáciu pečene, všetky lekárske zákroky boli úspešné. Dobré mal aj výsledky po operácii,“ uviedol Kovács pre uvedený web.

Po týždni sa však Győri musel vrátiť do nemocnice, pretože sa jeho stav zhoršil.

„Predtým dokonca pomohol tímu, pripravil týždňový plán. Vedeli sme, že je opäť v nemocnici, no správa o jeho smrti všetkých šokovala. Až neskôr sme zistili, že trpel nevyliečiteľnou chorobou,“ smúti šéf klubu, ktorý Győriho považoval za najkvalifikova­nejšieho odborníka, akého kedy stretol.

Oceňoval najmä jeho zmysel pre detail pri taktike a jeho precíznu prípravu.

Andres Ambühl Čítajte aj Farmárov syn by o Slovákoch mohol napísať knihu. Bude to bitka, dvíha prst ikona švajčiarskeho hokeja

„Spolu s rodinou bol hokej jeho celý život. Neustále na sebe pracoval, trénoval, chcel viac a viac,“ pokračoval o útočníkovi s prezývkou Kex, ktorého profesionálnu kariéru ukončilo pretrvávajúce zranenie kolena.

„Nedá sa slovami opísať, aká veľká je strata, že Tomi už nie je medzi nami,“ uzavrel Kovács.

Čo hovoria sebavedomí Švajčiari o Slovákoch? Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Reči o titule, zlate. Aj také padajú v krajine...
debata chyba
Viac na túto tému: #maďarskí hokejisti