Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česi majú pred MS rovnaký problém ako Slováci, lídrom má byť spoluhráč Haláka. Chýba nám superhviezda, priznal tréner

Česká reprezentácia pôjde na MS v hokeji 2023 s piatimi hráčmi z NHL. Podobne ako Slováci aj Česi budú mať najväčšiu silu v ofenzíve a to aj napriek tomu, že im bude chýbať viacero hviezd, ktorým sa už sezóna skončila.

08.05.2023 20:01
Česko, hokej Foto: ,
Českí hokejisti.
debata (1)

Z českej enklávy pôsobiacej v tíme Boston Bruins (Pastrňák, Krejčí, Nosek, Zacha, Zbořil) sa na MS predstaví len posledný menovaný.

„Samozrejme, že by nás potešilo, keby dorazili všetci z Bostonu , ale každý mal nejaký dôvod, prečo neprišiel. Je to iné než vlani, chýba nám superhviezda, nášmu tímu ale verím,“ povedal v rozhovore pre idnes.cz tréner českej reprezentácie Kari Jalonen.

Česi pôjdu na šampionát s brankárskou trojicou Šimon Hrubec, Marek Langhamer a Karel Vejmelka.

„Máme troch brankárov a zatiaľ sme sa nerozhodli, kto bude jednotka. Dali sme dohromady peknú trojicu,“ uviedol Jalonen.

12. Jaroslav Halák Čítajte viac Príde Halák na majstrovstvá sveta? Tréner naznačil odpoveď

Česi tak majú podobný problém ako slovenskí hokejisti, ktorí tiež nemajú na papieri danú jasnú brankársku jednotku.

Lídrom tímu má byť útočník Filip Chytil, ktorý hráva v New York Rangers v tretej formácii. Dokáže potiahnuť v roli vodcu národný tím?

"Keď hráte v treťom útoku v Rangers, musíte v sebe mať vodcovské vlastnosti a rozhodne môžete viesť aj reprezentáciu.

Bude hrať v prvých dvoch útokoch, to je bez debaty. Len k nemu musíme nájsť správnych spoluhráčov, aby sa medzi nimi utvorila dobrá chémia. Filip je skvelý center, prináša obrovskú kvalitu," vyhlásil Jalonen.

Tréner českého národného tímu sa vyjadril aj na adresu obrancu Jakuba Zbořila, ktorý odohral v NHl iba 22 zápasov.

brankari SVK Čítajte viac Kto bude na MS jednotkou? Podľa Staňu majú dvaja brankári výhodu. Príchod Haláka? Hraničilo by to s nostalgiou, vraví Valábik

"Veľmi dobre ho pozná asistent Libor Zábranský a hneď sme vedeli, že chceme, aby prišiel, keď Boston vypadol a on prejavil záujem.

Vedeli sme, že veľa nehral, ale tento týždeň nám ukázal, že do tímu patrí. Dobre korčuľuje, vie hrať dopredu i dozadu a vieme, čo od neho môžeme čakať," opísal 26-ročného obrancu fínsky tréner.

Mierným prekvapením bolo vynechanie zo záverečnej nominácie mladého obrancu Davida Jiříčka.

„V príprave mal problém s bokom, ale to už je myslím za ním. Zápas so Švajčiarskom nedohral kvôli členku a doktori nevedia, ako dlho potrvá, kým sa dá do poriadku. Preto sme sa rozhodli ho nevziať,“ vysvetlil Jalonen.

Nominácia Česka na hokejové MS 2023

Brankári: Šimon Hrubec (Zürich Lions/Švajč.), Marek Langhamer (Ilves Tampere/Fín.), Karel Vejmelka (Arizona/NHL)

Obrancovia: Tomáš Dvořák, Jan Košťálek (obaja HC Dynamo Pardubice), Michal Kempný, David Němeček (obaja HC Sparta Praha), Tomáš Kundrátek (HC Kometa Brno), Michal Jordán (Rapperswil-Jona,/Švajč.), Ronald Knot (Tucson/AHL), Jakub Zbořil (Boston/NHL)

Útočníci: Ondřej Beránek, Jiří Černoch (obaja HC Karlovy Vary), David Tomášek, Vladimír Sobotka (obaja HC Sparta Praha), Filip Chlapík, Michael Špaček (obaja Ambri-Piotta/Švajč.), Lukáš Sedlák (HC Dynamo Pardubice), Jakub Flek (HC Kometa Brno), Daniel Voženílek (HC Oceláři Třinec), Roman Červenka (Rapperswil-Jona/Švajč.), Filip Chytil (New York Rangers/NHL), Martin Kaut (San Jose/NHL), Dominik Kubalík (Detroit/NHL), Jiří Smejkal (Oskarshamn/Švéd.)

Riga Aréna. Prechodný domov slovenských hokejistov Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Riga Aréna - miesto, ktoré sa už o niekoľko dní...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #česká hokejová reprezentácia #Kari Jalonen #Filip Chytil