Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Valábik nešetril po prehre kritikou: Najhorší zápas pod trénerom Ramsayom

Tvrdá lekcia v príprave na MS a prehra slovenskej reprezentácie s Rakúskom 3:6 nenechala chladného ani bývalého reprezentačného obrancu Borisa Valábika. Na výkone národného tímu nenechal týždeň pred štartom MS nitku suchú.

04.05.2023 21:41
Stanislav Škorvánek Foto:
V zápase proti Rakúsku sa nevyznamenal ani brankár Stanislav Škorvánek, ktorý bol po 21 minútach a štyroch góloch vystriedaný.
debata (6)

„Vo všetkých smeroch sme videli to, čo nechceme vidieť,“ povedal v pozápasovom štúdiu RTVS Valábik. Podľa neho nehrali zverenci trénera Craiga Ramsayho v úvodných dvoch tretinách vôbec dobre.

„A v tej tretej som očakával, že prístup hráčov bude diametrálne odlišný. Som si istý, že tréneri pustia do médií niečo, v čom sme neboli dobrí: neexistujúci forčeking, prehraté osobné súboje a inkasované góly z predbránkového priestoru,“ skonštatoval bývalý reprezentant.

ČR SR šport Ostrava hokej príprava Slovensko MS2023 Čítajte viac Tvrdá facka týždeň pred šampionátom. Ramsayho a spol. vyškolili Rakúšania

Mužstvu vyčítal najmä laxný prístup, ktorý sa naplno ukázal v záverečnej tretine. „Nebolo tam žiadne chcenie, žiadny faktor, že chceme spraviť niečo, aby sme ten zápas otočili. Bolo to veľmi laxné.“

V jednom momente sa Valábik snažil nájsť nejaké pozitívum na hre Slovákov, prípadne hokejistu, ktorý hral dobre. „Možno tam boli náznaky od Chromiaka, možno tam boli náznaky od… ja už ani neviem od koho. Bolo to odovzdané,“ kritizoval expert.

Chýbala mu aj spolupatričnosť reprezentantov a chuť bojovať jeden za druhého. „Toto bol najhorší výkon, aký som videl pod trénerom Ramsayom,“ dodal Valábik.

chromiak nemec Čítajte viac Najmladší korčuľuje medzi najlepšími: Sklamania a bolesť patria k hokeju, zocelia vás

Zlý dojem hry priznal pre RTVS po zápase aj asistent trénera Andrej Podkonický. „Dostali sme veľa gólov, veľakrát sme boli vylúčení a dostali sme tri góly v oslabení. To musíme zlepšiť,“ uviedla pravá ruka trénera Ramsayho.

Priznal, že od nepriaznivého stavu 3:6 boli slovenskí hokejisti všade pomalší, boli neskoro v obrannom pásme a neskoro pristupovali k súperovým hráčom.

„V tretej tretine sme začali lepšie korčuľovať, boli sme lepší na puku. Ešte je čas, bola to príprava. Ale určite nie sme spokojní s tým, čo sme predviedli,“ dodal Podkonický.

Najslávnejšie bratské zoskupenia v NHL Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Väčšinou zo súrodencov jeden vyčnieval, no...
6 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Podkonický #slovenská hokejová reprezentácia #Boris Valábik