Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Regenda nie je pred MS stopercentný: Len štrnásť zápasov v NHL? Viac, ako niektorí za celý život

"Po zranení som musel prejsť protokolom, aby ma klub opäť pustil na ľad. Som zvedavý, ako na tom som. Otras mozgu nie je sranda. Mal som spoluhráčov, ktorí sa z neho nevedeli dostať celú sezónu. Dúfam, že ja to nebudem

Dúfam, že ja to nebudem. Mám za sebou niekoľko bezkontaktných tréningov, behal som, navštívil posilňovňu. Zatiaľ žiadne obmedzenia nepociťujem. Do štartu šampionátu zostáva ešte dosť času na to, aby som sa pripravil čo najlepšie," vraví.

Pavol Regenda. Foto: TASR, Martin Baumann
4. Pavol Regenda Pavol Regenda.

Momenty v zámorí si spestril sledovaním Michaloviec, ktoré v nedávno skončenom play off predviedli parádnu jazdu. Vo vyraďovačke prešli cez Trenčín i Slovan, s neskorším šampiónom z Košíc prehrali až po sedemzápasovej drá­me.

"Pozeral som každý zápas Dukly. Vyšlo mi to akurát tak, že vtedy som mal po tréningu. Michalovce prekvapili viacerých – vrátane mňa.

Mužstvo sa výborne vyrovnalo so zmenami trénerov, nový kouč pomohol. Som na chalanov hrdý a úspech som im zo srdca doprial," chváli klub, ktorý ho posunul do veľkého hokeja.

V rámci prípravy, ktorú Slováci skompletizujú tento a budúci týždeň dvojzápasmi proti Nemecku a Rakúsku, sa na tréningoch stretne aj s bývalým spoluhráčom z Michaloviec Stanislavom Škorvánkom.

Stanislav Škorvánek Čítajte viac Štyria adepti, tri miesta. Letenku na MS si pýta dlho prehliadaný brankár. Na východe dajú zaňho ruku do ohňa

Šikovný gólman patril medzi hlavných strojcov úspechu Dukly a teraz bojuje o miestenku na svetový šampionát.

„Stano je u nás veľmi populárny, moji rodičia ho zbožňujú, veľa o ňom rozprávajú. Chytal skutočne výborne a pozvánku do reprezentácie si jednoznačne zaslúžil. Verím, že sa predstaví aj na šampionáte. Má na to,“ chváli Regenda kolegu.

Fyzično a góly

Fanúšikovia a experti majú od neho pred štartom májových MS veľké očakávania.

Niektorí by ho radi videli v prvej formácii so zohratou dvojičkou Marek Hrivík, Peter Cehlárik. Iní by ho zase priradili do druhého útoku, ktorý by mohol vytvoriť s duom z Třinca Libor Hudáček, Marko Daňo.

Pavol Regenda s pukom, ktorý mu bude pripomínať... Foto: twitter.com/AnaheimDucks
Pavol Regenda Pavol Regenda s pukom, ktorý mu bude pripomínať prvý gól v NHL.

Regenda však nič neberie ako istotu, ani zaručené miesto v tíme.

„Každý hráč si musí miesto zaslúžiť. Idem do prípravy skromne. Keď budú tréneri vidieť, že nie som pripravený, tak bohužiaľ… Chalani sú tu podľa výkonnosti, povinnosť trénerov je vybrať tých najlepších,“ dodáva.

Veľa si od neho sľubujú aj Ramsay a jeho kolegovia. Veria, že využijú jeho fyzický fond, dôraz pred bránkou a čuch na góly čo najlepšie.

Fínsko Hokej MS2022 A SR Dánsko Nemec Čítajte viac Veľká komplikácia. Slovákom hrozí, že im na MS bude chýbať kľúčový hráč

"Mal by priniesť fyzický štýl – dobrý forček, kvalitné napádanie a obranu. Zároveň od neho očakávame, že bude faktorom v koncovej fáze, že bude zbierať góly a asistencie.

Je to komplexný hokejista, dokázal to na predchádzajúcich turnajoch. Nároky na neho budú vysoké, ale na náročnosť si už zvykol počas sezóny v zámorí," hodnotí Regendu Ramsayho asistent Peter Frühauf.

Predpokladom na kvalitné výkony však bude aj v jeho prípade stopercentné zdravie.

Je zrejmé, že ak by ozvali následky otrasu mozgu a robustný krídelník by nemohol cestovať do Rigy, išlo by o značnú stratu pre mužstvo a narušenie ambícií na solídny výsledok.

Potvrdené posily z NHL, ktoré sa predstavia na MS Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
V krátkych príbehoch vám predstavíme hokejistov...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #hokej #NHL #Anaheim Ducks #MS 2023 #Pavol Regenda #Riga 2023