Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľká komplikácia. Slovákom hrozí, že im na MS bude chýbať kľúčový hráč

Slovenská hokejová reprezentácia odštartovala prípravu na májové MS v Lotyšsku a Fínsku. Vo Švajčiarsku vyhrala obe stretnutia a víťazne sa naladila na blížiaci sa dvojzápas proti Česku.

16.04.2023 09:15
Fínsko Hokej MS2022 A SR Dánsko Nemec Foto: ,
Šimon Nemec a Martin Fehérváry na MS 2022.
debata

Slováci sa následne stretnú v príprave aj s Nemeckom a Rakúskom. Prvý zápas na MS 2023 v Rige odohrajú 12. mája proti Česku.

Vedenie národného tímu zároveň pracuje na doplnení kádra o hráčov zo zahraničných líg. Sezóna v zámorí sa skončila aj pre Martina Fehérváryho.

Švajčiarsko SR Hokej MS2023 príprava Čítajte viac Mali sme trocha šťastia, znie z Ramsayho tímu po ďalšej výhre. Pozrite si krásnu akciu Hrivíka s Cehlárikom

Šikovný obranca, ktorý sa vypracoval medzi kľúčových zadákov Washingtonu Capitals, patril na vlaňajšom šampionáte vo Fínsku medzi najlepších hráčov Slovenska.

Aktuálne však nie je isté, či do Rigy príde.

Po sezóne mu končí zmluva s Capitals a stane sa chráneným voľným hráčom. Práve fakt, že nebude pod kontraktom, môže byť komplikácia v súvislosti s jeho účasťou na svetovom šampionáte.

Lantoši Čítajte viac Miestenku do Rigy majú len vyvolení. Ostatných čaká tvrdý boj, upozorňuje Ramsayho obľúbenec

Pred rokom priletel na MS okamžite po vypadnutí Capitals v prvom kole play off, ale teraz ešte nič nie je isté.

„Uvidíme neskôr, nechcem nič sľubovať. S vedením reprezentácie sme v kontakte,“ uviedol Fehérváry pre portál nhl.com.

Ďalší adepti na reprezentačný dres, medzi ktorými by teoreticky mohol byť aj Fehérváry, pribudnú po dvojzápase s Čechmi.

Honzek hokej Čítajte viac Ďalší Slafkovský? Slovenský supertalent útočí na top 10 nabitého draftu, sleduje ho slávny klub

"Hráčsky tím sa nasledujúci týždeň nezmení, pravdepodobne sa rozšíri až v týždni po zápasoch v Ostrave. Boj o miestenky bude zaujímavý,“ reagoval generálny manažér reprezentácie Miroslav Šatan.

Slováci sa predstavia fanúšikom aj v domácich podmienkach. V Žiline nastúpia proti Nemecku (28. apríla), o deň neskôr vyzvú rovnakého súpera v Trenčíne. V závere prípravy absolvujú dve stretnutia s Rakúskom (4. mája v Kapfenbergu, 6. mája v Trenčíne).

Možné posily Slovenska na MS v hokeji zo zámoria Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Generálny manažér Miroslav Šatan a tréner Craig...
debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #hokej #Martin Fehérváry #MS 2023 #Riga 2023