Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Podpichovanie od nabudených Maďarov: Ak by nás Slováci nezdolali, bol by to pre nich koniec sveta

Maďarskí hokejisti sa tento rok po tretíkrát predstavia v elitnej kategórii majstrovstiev sveta. Naposledy si v nej zahrali v roku 2016. Miestenku si šampionát 2023 si vybojovali vlani v máji na turnaji I. divízie v Ľubľane.

16.04.2023 08:09
Ľuboš Bartečko Foto:
Spomienka na 24. apríl 2009. Ľuboš Bartečko strieľa v samom závere zápasu na MS v Klotene maďarskému brankárovi Leventemu Szuperovi gól na 4:3 pre Slovákov.
debata (11)

Naši južní susedia sa predstavia v skupine A v multifunkčnej hale Nokia Arena v Tampere spolu s domácimi hráčmi, Švédmi, USA, Nemcami, Dánmi, Francúzmi a Rakúšanmi.

Redaktori maďarskej verzie Sport TV sa zamysleli nad šancami reprezentácie, za dôležité považujú najmä posledné dva zápasy Maďarov v skupine. "Ak začneme povedzme s piatimi prehrami, tak nie je problém, pretože posledné dva zápasy hráme s Nemcami a Rakúšanmi, kde sa môžeme dokonca udržať dvoma peknými víťazstvami,“ vraví šéfredaktor Pál Máté pre portál Index.hu.

Švajčiarsko SR Hokej MS2023 príprava Čítajte aj Mali sme trocha šťastia, znie z Ramsayho tímu po ďalšej výhre. Pozrite si krásnu akciu Hrivíka s Cehlárikom

V príprave čaká navrátilcov do A-kategórie aj zvučný súper – Kanada. Máté je rád, že do Budapešti príde mužstvo svetovej úrovne.

„Treba byť odvážny, pretože inak by sme sa mohli dostať do klesajúcej špirály. Pozvanie takéhoto súpera pozdvihne status maďarského hokeja. Fanúšikovia si pripomenú, že radi chodia na hokej a milujú reprezentáciu,“ uviedol Máté, ktorý bol prvýkrát na MS A-kategórie v roku 1994 v Miláne.

Vyzdvihol prvú účasť Maďarov medzi elitou v roku 2009 a spomenul tesnú prehru so Slovákmi 3:4 v úvodnom zápase, ktorú zabezpečil 13 sekúnd pred koncom kapitán Ľuboš Bartečko.

réway valábik Čítajte aj Valábikov nekompromisný verdikt: Réway nemá na MS čo robiť! Poukázal na mínusy šikovného útočníka

„Prišiel prvý zápas proti Slovákom, a aj keď sa vtedy dalo tušiť, že slovenský hokej je v problémoch, aj tak bolo neuveriteľné, že až niekoľko sekúnd pred koncom nám dokázali streliť víťazný gól.

Boli úplne sklesnutí, bol by to pre nich koniec sveta, keby na MS nedokázali vyhrať proti Maďarom. Pre nás by to mohla byť naozaj hrdinská báseň – a možno aj bola.

Dali sme góly, a potom sme slávili prvú výhru v roku 2016. Pomaly ideme dopredu. Teraz už musí nastať len situácia, že zostaneme v áčku,“ nádeja sa hokejový expert.

Maďari podobne ako ďalší účastníci MS v sobotu odohrali prípravný zápas pred šampionátom v Rige a v Tampere – s Japonskom prehrali 0:3.

Fíni si poradili s v Lillehammeri s domácimi Nórmi 3:0, Česi vo Frankfurte s Nemcami vysoko 5:1. Ako sme informovali, Slováci uspeli nad Švajčiarmi 3:2 po predĺžení.

Možné posily Slovenska na MS v hokeji zo zámoria Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Generálny manažér Miroslav Šatan a tréner Craig...
11 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #MS 2023 v hokeji #maďarskí hokejisti