Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kopecký toho veľa znesie, tvrdí spoluhráč Goc

Nemecko, tretí súper Slovenska na šampionáte, sa v Helsinkách spolieha najmä na hráčov z domácej DEL. Káder Pata Cortinu je však vystužený aj o dvoch skúsených hráčov z NHL.

06.05.2013 09:30
Marcel Goc, Nemecko, hokej, MS Foto: ,
Marcel Goc (vľavo) oslavuje gól s Felixom Schutzom na MS v zápase proti Fínsku.
debata

Marcel Goc z Floridy odohral v profilige viac než 500 stretnutí a štartuje už na siedmych seniorských majstrovstvách sveta v kariére. Kapitán národného tímu Christian Ehrhoff z Buffala má na konte takmer 700 duelov v NHL.

Nemci zažili veľké sklamanie vo februárovej olympijskej kvalifikácii, keď si v domácom prostredí nevybojovali miestenku do Soči. Teraz si túžia napraviť chuť na šampionáte. Úspechom by pre nich bol postup do štvrťfinále. Dnešný duel je tak pre nich, rovnako ako pre Slovensko, extrémne dôležitý.

V úvode turnaja sa museli vyrovnať s veľmi náročným programom. V piatok nastúpili proti domácim Fínom (po výbornom výkone vybojovali bod, hoci siahali na tri), v nedeľu si zmerali sily s Ruskom (držali tesný stav až do konca) a necelých 24 hodín mali na oddych pred duelom proti Slovensku.

„Myslím, že je to pre nás len dobré. V úvode nás čakali nároční súperi, od prvého buly sme museli byť výborne pripravení a správne sme sa rozbehli. Navyše nám prvý duel vyšiel,“ tvrdí útočník Goc. „Sme spokojní, hoci sme proti Fínom mohli získať i viac bodov,“ doplnil ho Ehrhoff.

Tridsaťročný obranca pôsobí už druhú sezónu v Buffale, kde je jeho spoluhráčom jeden z lídrov slovenského výberu Andrej Sekera. „V prvom rade je to dobrý chlapík a okrem toho aj výborný hráč. Má za sebou vydarenú sezónu. Je jedným zo skúsenejších hráčov v kabíne Buffala a do každého duelu vloží všetko, čo v ňom je. Bude zábava, zahrať si proti nemu,“ tvrdí Ehrhoff.

Aj Goc má v tíme dnešného súpera klubového spoluhráča. V drese Panthers hráva s Tomášom Kopeckým. Neprekvapilo oporu nemeckej reprezentácie, že jeho kamarát z klubu prišiel do Helsínk napriek problémom s ramenom? „Vôbec nie. Tomáš je tvrdý chlapík, ktorý toho veľa znesie. Dobre spolu vychádzame, je to veľmi dôležitý hráč pre náš tím. Je veľmi platný v okolí bránky, má dobrú postavu a nebojí sa tlačiť pred brankára. Dokáže prijať krosčeky a je silný pri mantineli. Zároveň je jedným z lídrov v kabíne. Vie, kedy má tímu niečo povedať, je veľmi rozumný a má množstvo skúseností,“ dodal Goc.

debata chyba