Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ako to vidím ja: V tejto partii musí byť radosť hrať

VLADISLAV BALÁŽ: Jazda po rodnom Prešove odhalila pár úsmevných obrázkov. Autá ovešané slovenskými vlajkami. Na prechode púšťam chlapa v národnom drese s menovkou Goooly. Malý hokejbalový brankár kričí kamarátom: "Ja som Laco!". Na Slovensko sa vrátil hokejový boom! Je ho cítiť nielen v televízii, rádiu či na internete. Doterajšie výborné výkony našich hokejových bojovníkov si podmanili krajinu. Nemá to chybu!

19.05.2012 14:00
Vladislav Baláž Foto:
Vladislav Baláž.
debata

Národnú hokejovú eufóriu okorenili vo štvrtok ešte českí hokejisti. Porazili vysoko favorizované Švédsko. Slovensko tak nemohlo dostať v semifinále MS atraktívnejšieho súpera. Tí, ktorí pre pracovné povinnosti zmeškali vo štvrtok zápas proti Kanade, si to dnes vynahradia. Sobotňajšie derby proti Česku bude stáť určite za to!

Slovenskí hokejoví reprezentanti pricestovali do Fínska potichu. Záverečná príprava na MS sa im veľmi nevydarila. Preto bola pokora a viera v silu kolektívu prirodzená. Nemali však čo stratiť. Poctivý hokej postavený na detailoch začal prinášať úspechy.

Tréner Vůjtek mal presnú ruku pri výbere hráčov. Typologicky rozdielni. Všetci sú však ochotní podriadiť sa kolektívnemu úspechu. Vytvorila sa partia, v ktorej musí byť radosť hrať. Špeciálne, keď sa hrá za Slovensko. Zmenil sa charakter našej hry. Je to o nasadení. Nepoddajnosti a ochote korčuľovať. Spomeniem detail. Veľmi sa mi páči okamžité vracanie sa útočníkov späť do obrany. Po strate puku v ofenzíve chcú byť hneď nápomocní svojim obrancom vzadu.

Výkony našich hokejistov postupne gradovali. Dnes je z toho boj o medaily. Z hry chalanov počas MS mám skvelý pocit. Po poslednom zápase s Kanadou som bol dojatý. Hymna po veľkom víťazstve znela fantasticky. Chcel by som ju počuť aj dnes!

debata chyba