Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šatan o Fínsku: Bude to zápas života a smrti

Postup slovenských hokejistov do štvrťfinále má už len teoretickú podobu. Aj keby vyhrali hanlonovci oba zvyšné duely proti Fínsku a Dánsku, nemusí im to na postup stačiť. V prípade zisku šiestich bodov totiž budú Slováci čakať na pomoc od Ruska v zápase so Suomi.

07.05.2011 12:00
Miroslav Šatan Foto:
Miroslav Šatan.
debata (12)

„Musíme sa rýchlo skoncentrovať na ten duel. Vieme, že osud už nemáme vo vlastných rukách. Dôležité bude, aby sme si oddýchli, dobre sa vyspali a v najbližšom stretnutí šli od prvej minúty za víťazstvom,“ konštatoval obranca Milan Jurčina.

Slováci chceli proti Česku zlepšiť hru, konečne streliť prvý gól, no ani jedna vec sa im nepodarila. „Už sme sa o tom v šatni bavali, že stále inkasujeme ako prví, ale asi sme na to nekládli dostatočný dôraz,“ priznal obranca NY Islanders.

Ďalšou tragickou hernou činnosťou domáceho tímu boli presilové hry. Z troch nevyužili Slováci ani jednu, celkovo na šampionáte skórovali zo 16 príležitostí len raz, čo ich radí na predposledné miesto zo všetkých účastníkov na turnaji. „Presilovky nás ubíjajú. Ak by sme ich hrali lepšie, mohli sme mať aspoň nejaké body,“ povzdychol si Michal Handzuš. Po zápase hľadal slová len ťažko. O únavu sa nebojí, horšie to už bude s výkonom mužstva. „Z NHL sme všetci zvyknutí hrať viac zápasov v rade, to nie je problém. Nehráme však dobre, ak chceme uspieť proti Fínsku, musíme byť lepší.“

Ani Miroslavovi Šatanovi nebolo po debry veľmi do reči. „Nie je to zábava prehrať tretí zápas o gól. Prvú tretinu sme hrali tak, ako sme si povedali. Aj keď sme inkasovali, v defenzíve sme boli istí. Zlom prišiel po našom góle. Až príliš sme sa stiahli, zrazu sme začali v obrane len pobehovať, napokon, Česi mali 20 striel na bránku,“ priznal najlepší strelec v histórii samostatného Slovenska.

Duel s Fínskom bude repríza vancouverského zápasu z olympiády o bronz. Slováci ho prehrali 3:4, budú tak mať šancu na revanš. „Bude to pre nás zápas života a smrti. Už sa nedá nič robiť, musíme to hodiť za hlavu, lebo je nám jasné, že toto bude pre nás posledná šanca,“ dodal Šatan.

Zatiaľ čo Slováci sú psychicky na dne, Fíni sú v pohode. Hoci s Nemeckom vyhrali až na nájazdy, z dvoch bodov mali, samozrejme, radosť. „Ukázali sme, že sme odolní. S Nemeckom sme dvakrát prehrávali, no i napriek tomu sme dokázali vyhrať,“ tešil sa kapitán Suomi Mikko Koivu. O zápase s domácou krajinou povedal: „Čaká nás hlučná atmosféra a kvalitný súper. Bude to niečo podobné ako proti Česku. Tešíme sa na túto výzvu.“

12 debata chyba