Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Takmer 10-tisíc divákov v Bratislave stíchlo, Slovan na prahu vyradenia. Spišiaci majú mečbal

Hokejisti Spišskej Novej Vsti vyhrali na ľade Banskej Bystrice 4:3 po predĺžení a v štvrťfinálovej sérii vedú 3:0. Obhajca majstrovského titulu z Košíc urobil veľmi dôležitý krok k postupu do semifinále. V treťom zápase zvíťazil v Bratislave na ľade Slovana pred 9550 divákmi 5:3 a v sérii sa ujal vedenia 3:0.

22.03.2024 20:35 , aktualizované: 21:30
Slovan vs Košice Foto: ,
Nervózny duel o strany Slovana aj Košíc priniesol množstvo šarvátok, ale aj ofenzívnych akcií.
debata (4)

Definitívu veľmi dôležitého víťazstva pre Košice zabezpečil pri power play domácich gólom do prázdnej bránky Michal Chovan 30 sekúnd pred koncom. V tom momente, inak v parádnej atmosfére povzbudzujúce tribúny, stíchli.

O svojom postupe tak môžu Košičania rozhodnúť už v sobotu o 18.00 h, keď je v Bratislave na programe štvrtý zápas štvrťfinálovej sé­rie.

Slovan vs Košice Čítajte viac Takmer 10-tisíc divákov v Bratislave stíchlo, Slovan na prahu vyradenia. Spišiaci majú mečbal

Domáci išli do vedenia po góle Töröka a neskôr viedli aj 2:1, keď sa presadil Findlay. Bartánus však vyrovnal na 2:2 a po ňom poslal Košičanov po prvý raz do vedenia Pollock.

Poirier ešte stihol vyrovnať, ale potom už dali góly len hostia. Víťazný strelil Chovan a kapitán Košíc pridal aj piaty gól v závere do prázdnej bránky.

Košičania hrali v piatkovom zápase trpezlivo, počkali si na chyby slovanistov a tie trestali. „Je to pre nás dôležité, ale pozeráme sa na sériu stále tak, ako keby to bolo 0:0. Hráme piati dopredu a piati dozadu a toto sú kolektívne výkony a výborné veci. Drží nás brankár, v závere sme ubránili presilovku 5 na 3 aj na 5 na 4 a to je dôležité,“ uviedol po zápase kapitán „oceliarov“ Michal Chovan.

Okulair Hradec Čítajte viac Nauč sa po česky, ty Maďar! Slovenská hviezda si vypočula hrubé urážky, federálne iskrenie v play off sa stupňuje

Práve z jeho hokejky padol rozhodujúci gól v zápase, neskôr pridal ešte jeden do prázdnej bránky. „Je jedno, kto dáva góly. Musíme hrať zajtra rozumne, buď budeme všetci napádať, alebo všetci hrať dozadu. Mali sme dnes lepší začiatok ako Slovan, ale paradoxne sme inkasovali ako prví. Ale toto je play off a chyby sa stávajú. Ale sme radi, že sme zvíťazili, to je hlavné. Ideme si za svojím cieľom,“ dodal Chovan.

Tréner Slovana nebol spokojný s viacerými vecami, ale svojich zverencov pochválil za nasadenie. „Odohrali sme kvalitný zápas, ale rozhodli veci, ktoré sa nemôžu stávať. A to individuálne chyby a tie Košice trestajú. My máme málo hráčov, ktorí vedia dať gól, aby sme súpera pretlačili. Ale dali sme do zápasu všetko. Mrzí nás to, no kvalita Košíc rozhodla. Je to nepríjemný stav, ale ja som už zažil obrat. Urobíme všetko pre to, aby sme zajtra boli úspešní nielen herne, ale aj výsledkovo a že sa vrátime do Košíc. Víťazstvo si za to všetko, čo sme urobili, zaslúžime. Verím, že príde zajtra.“

tretí zápas štvrťfinále play off:
HC Slovan Bratislava – HC Košice 3:5 (1:0, 2:3, 0:2)
Góly: 17. Török (Preisinger, Lukošik), 31. Findlay (Holway, Godla), 38. Poirier (Pecararo, Holway) – 23. Fejes (Slovák, Rogoň), 36. Bartánus, 38. Pollock (Mikúš), 52. Chovan (Šedivý), 60. Chovan. Rozhodovali: Hronský, Stano – Hercog, Gegáň, vylúčení: 4:5, presilovky a oslabenia: 0:0, 9550 divákov.
Slovan: Godla – Holway, Golian, Kubka, Maier, Bergman, Sersen, Beňo – Pecararo, Findlay, Poirier – Ranford, Mahbod, Takáč – Török, Preisinger, Lukošik – Fominykh, Šille, Dudáš – Kukumberg
Košice: Riečický – Olsson, Breton, Lalonde, Deyl, Ferenc, Šedivý, Beluško, Dravecký – Bartánus, Berger, Chovan – Jääskeläinen, Pollock, Mikúš – Rogoň, Slovák, Fejes – Jokeľ, Havrila, Šimun

/stav série: 0:3/

Neskoré vyrovnanie Banskej Bystrici nepomohlo

Hokejisti Spišskej Novej Vsi môžu už v sobotu spečatiť postup medzi elitné kvarteto. Hrať sa bude opäť v Banskej Bystrici (18.00 h).

Prvá tretina vyšla lepšie Spišiakom. Do vedenia išli v deviatej minúte zásluhou Mykluchu, ktorý zakončil spoza protihráča pomedzi jeho nohy a tečovaný puk skončil za Krošeljom. O dve minúty neskôr ho pokoril z kruhu bez prípravy Bakoš.

Arina Sobolenková a Konstantin Kolcov Čítajte viac Nákupy, auto, nocľahy. Koľcovova exmanželka prichádza s mrazivými detailmi. Išlo o samovraždu či nehodu?

V strednom dejstve domáci znížili v presilovke z dorážky Faithom, lenže hosťom prinavrátil dvojgólové vedenie voľný Kerbashian z medzikružia presnou strelou k žrdi. Na začiatku tretej tretiny Bystričania znížili znovu z presilovky, od modrej sa presadil Hora.

Hráči Sp. N. Vsi potom nevyužili tri vyložené šance a pykali za to 72 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času. Ujala sa strela Velu z kruhu a nasledovalo predĺženie. V ňom sa tešili Spišiaci po strele Nellisa, ktorého ideálne našiel Vandas.

štvrťfinále play off Tipos extraligy – tretí zápas /na 4 víťazstvá/:
HC '05 Banská Bystrica – HK Spišská Nová Ves 3:4 po predĺžení (0:2, 1:1, 2:0 – 0:1)
Góly: 28. R. Faith (Vela, Hora), 42. Hora (M. Wilkins, Vela), 59. Turnbull (Hora, M. Wilkins) – 9. Myklucha (Bakoš), 11. Bakoš (Majdan), 37. Kerbashian (Džugan, Merežko), 75. Nellis (Vandas) . Rozhodovali: Snášel ml., Žák – M. Orolin, Kacej, vylúčenia: 4:5, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 2693 divákov

Banská Bystrica: Krošelj – Luža, Bačik, Nielsen, Hora, D. Stránský, Ďatelinka, Žabka – Turnbull, Vela, M. Wilkins – Výhonský, Bíreš, Matoušek – Petriska, Langkow, R. Faith – Macek, A. Stránsky, Štrauch
Spišská Nová Ves: Melicherčík – Romaňák, Merežko, Ališauskas, Žiak, Valach, Groch – Burgess, Nellis, Archambault – Bakoš, Kerbashian, Drábek – Rapáč, Bortňák, Majdan – Vandas, Myklucha, Džugan

Najlepšie zarábajúci Slováci v histórii NHL Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Každý vystriedal niekoľko klubov a zarobil nie...
4 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #HC Košice #HC 05 Banská Bystrica #HK Spišská Nová Ves #Tipos extraliga