Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Nezaslúžili sme si vyhrať. Dve tretiny sme hrali hrozne, priznáva Réway. Liptáci využili kurióznu chybu brankára Zvolena

Séria kvalifikácie play off hokejovej Tipos extraligy medzi Zvolenom a Liptovským Mikulášom je po dvoch dueloch vyrovnaná. Prvý zápas vyhrali pod Pustým hradom v predĺžení Liptáci, v druhom uchmatli výhru tiež v predĺžení domáci. Obe stretnutia však boli odlišné.

13.03.2024 12:18
SR Spišská Nová Ves šport hokej TEL 2. réway Foto: ,
Martin Réway v drese Liptovského Mikuláša.
debata

V pondelňajšom viedlo mužstvo Juraja Faitha o dva góly a Zvolenčania sa museli doťahovať, v utorňajšom viedli trikrát o tri góly pre zmenu hráči Zvolena a hostia museli výsledok v tretej tretine dotiahnuť.

"V prvom zápase sme mali dobré nasadenie, vedeli sme o kvalitách Zvolenčanov, ktorí majú veľkú individuálnu silu. Vedia prejsť jeden na jedného. V druhom sme hrali 40 minút hrozne. Nasadenie tam síce bolo, ale nedodržiavali sme systémové veci a z toho pramenili inkasované góly.

V tretej tretine sme išli do rizika, vyplatilo sa to. Aj s trochou šťastia sa nám podarilo vyrovnať, keď sa asi zvolenský brankár snažil streliť gól, čo mu nevyšlo a my sme mu ho dali. Som hrdý za výkon v tretej časti, ale nezaslúžili sme si vyhrať,“ uviedol Martin Réway.

VIDEO: Kuriózny gól po chybe brankára Zvolena

Dvadsaťdeväťročný útočník hostí si cenil si dve remízy na ľade silnejšieho súpera, iba ho mrzelo, že stav série je 1:1, keďže mohol byť aj priaznivejší pre jeho tím.

"Mrzí ma, že sme aj druhý zápas nedotiahli do víťazného konca. Bolo by super zo Zvolena odchádzať za stavu 2:0 pre nás v sérii s tým, že doma by sme mali dva mečbaly. Vieme, že všetci tipovali ako to bude mať Zvolen s nami ľahké, no ukázalo sa, že sme mu vyrovnaným súperom.

Musíme to na domácom ľade potvrdiť. Máme dobrý kolektív, odvážne bojujeme jeden za druhého. Sila kolektívu u nás je, len hokej sa hrá 60 minút a nemôžete si dovoliť odohrať 40 minút na osemdesiat percent, lebo to je potom vidno. Nasadenie musí byť od prvej do poslednej minúty a potom sa dá hrať s každým,“ skonštatoval Réway.

428391293 770580751768927 1639203715126106545 n Čítajte viac Bomba ako z dela! Slafkovský skóroval v presilovke. Zranenie? Fanúšikom poslal jasný odkaz

Zvolenčania nepodali v úvodných dvoch domácich dueloch presvedčivý výkon hodný vicemajstra. S Liptákmi sa poriadne natrápili. Dobre si to uvedomuje aj skúsený 33-ročný krídelník Peter Zuzin.

"Taký je šport, taký je hokej. Táto sezóna je pre nás špecifická. Dlhší čas nevieme udržať náskok. Je to proste tak. Nejdeme z toho už robiť vedu, sme hlavne radi, že sme vyhrali druhý zápas a pozeráme sa dopredu. V tom prvom sme vyrovnali z 0:2 na 2:2, len škoda, že sme dostali v predĺžení počas nášho oslabenia gól. Inak to bol vyrovnaný duel.

V druhom sme mali viac prevahy, no sami sme si to skomplikovali v tretej tretine, respektíve v posledných desiatich minútach. Súper vyrovnal, bohužiaľ. Takýchto stretnutí sme mali v tejto sezóne veľa, ale som rád, že víťazstvo zostalo doma. Stav série je vyrovnaný, ideme do Liptovského Mikuláša a budeme tam chcieť už vo štvrtok zvíťaziť. Musíme ísť postupnými malými krokmi, keďže sezóna je taká aká je, nič s tým už teraz nenarobíme.“

Zverenci kanadského kouča Jamieho Russella mohli v utorňajšom stretnutí zvíťaziť už v riadnom hracom čase, ak by 44 sekúnd pred koncom tretej časti nevyhadzoval brankár Jake Kupsky puk v oslabení z vlastnej tretiny v snahe streliť gól do prázdnej bránky Liptákov, ktorí hrali v tej chvíli v šestici.

12. HC 19 Humenné Čítajte viac Slovan a Košice? To sú iné hokejové bašty. Zrazu medzi nich prišlo nejaké Humenné. So Slovákmi sme mali problém

Zachytil ho Mathew Berry a práve on bol mužom, ktorý miesto Kupskyho skóroval do prázdnej bránky.

"To nie je len o našom brankárovi, že spravil chybu. Je to o všetkých nás. Raz spraví jeden chybu, potom druhý. Nemôžeme sa na nikoho hnevať, lebo každý tie chyby spravil a zápasy sa v sezóne poprehrávali, postrácali sa body,“ zdôraznil Zuzin.

Zvolenčanov napokon v piatej minúte predĺženia spasil rozhodujúcou gólovou strelou z vrchnej časti kruhu obranca Daniel Gachulinec. Aj jemu sa šiel Kupsky po presnom zásahu poďakovať.

"Sme tím, stojíme jeden za druhým. Každý spraví chybu, je to normálne. Spoločne vyhrávame a aj prehrávame. Teraz sme hlavne radi, že sme zvíťazili,“ povedal na margo tohto okamihu 30-ročný Gachulinec.

"V play off sa víťazstvo ráta, takže nás to teší. Taký je hokej. Raz ste hore, raz dole a tak tomu bolo aj v tomto stretnutí. Som rád, že sme boli natoľko mentálne silní, že sme dokázali i takýto divoký duel zvládnuť. Teší ma, že som pomohol tímu. Treba mať krátkodobú pamäť, lebo je to play off. Chyby musíme hodiť za hlavu.“

Najlepší a najhorší hráči po ZČ extraligy 2023/24 Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Ktorí hokejisti v základnej časti extraligy...
debata chyba
Viac na túto tému: #HKM Zvolen #Martin Reway #HK 32 Liptovský Mikuláš