Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Humenné je koniec sveta. Český tréner prestrelil a rozhneval fanúšikov extraligistu

Postup do najvyššej súťaže na úkor favorizovanej Žiliny bol obrovským prekvapením.

29.02.2024 11:12
HC 19 Humenné Foto: ,
Brankár Stanislav Galimov a Jurij Sergienko (obaja HC 19 Humenné) počas súboja so Slovanom.
debata (6)

Levy z Humenného nechceli byť pri svojom debute v aktuálnej sezóne hokejovej extraligy iba do počtu.

Neboli, ale zároveň potvrdili rolu najväčšieho ašpiranta na zostup. Ten spečatila minulotýždňová prehra 1:2 s priamym konkurentom z Nových Zámkov.

„Vlani som vyhral titul a teraz som vypadol,“ smútil bývalý hráč Košíc Jakub Linet.

Obrovské sklamanie cítil aj český tréner Martin Štrba. Ten prebral tím Humenného v novembri po Rusovi Andrejovi Parfenovovi, ale zostupu nezabránil.

Tréner Craig Ramsay pri debate s Tomášom Tatarom a Jurajom Slafkovským. Čítajte viac Slafkovský, Nemec, Regenda! Ramsay môže počítať posily, Slovensku sa rysuje na MS silný tím

"Prehrali sme kritický zápas a opäť sme nedali góly. Takto to bolo v posledných zápasoch stále. Chlapci bojovali, snažili sa, ale nevedeli sme to preklopiť na našu stranu.

Celkovo platí, že to nebolo len o tomto zápase. Do tejto situácie sme sa dostali dávno predtým a hodnotiť budeme po sezóne.

Bohužiaľ je to už ale rozhodnuté a ten nôž z krku sme nedokázali odtlačiť. Ja som si už nejakú analýzu urobil, ale príčiny zostupu pomenujem až po poslednom zápase," uviedol Štrba po stretnutí s Novými Zámkami.

Jeho hodnotenie pre stránku hockeyslovakia.sk však nakoniec prešli od tradičných fráz až k veľmi kritickým slovám, ktoré rozhnevali fanúšikov na východe republiky.

"Dostať do Humenného kvalitných hráčov je ťažké. Nie je to len o peniazoch, ale o samotnom mieste. Nech sa na mňa Humenčania nehnevajú, ale je to tu na konci sveta.

Klub má pritom skvelé zázemie, okolo je krásna príroda a máme tu fantastický štadión. Snažili sme sa, niekoho sme priviedli, ale očakávania boli väčšie,“ priznal Štrba.

Takto rastú Juraj Slafkovský a Šimon Nemec Fotogaléria - 30 fotiek Všetky fotky
Začiatky v Liptovskom Mikuláši, Nitre,...

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Štrba #HC 19 Humenné