Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Góly, skvelé zákroky, šarvátky i tvrdé fauly. Play off sa blíži, Slovan zatiaľ recept na majstra nepozná

Štyri zápasy, štyri prehry. Ak by si hokejisti Slovana mohli vybrať súpera do play off, Košice to určite nebudú.

23.02.2024 23:03
slovan Foto: ,
Atmosféra na zápase Slovan - Trenčín.
debata (2)

Majstrovi to v zápasoch proti Bratislavčanom ide. Po troch výhrach 4:1 vyhral aj posledné vzájomné meranie síl v základnej časti, keď v piatok večer triumfoval v hlavnom meste 5:4 po predĺžení.

Hostia pritom nezačali najlepšie. Po 15 minútach hry prehrávali 1:3 a museli striedať brankára, keď nie najistejšieho Jaroslava Janusa nahradil Dominik Riečický.

„To sa nám nemôže stávať. Viedli sme, zápas sme mali vo vlastných rukách. Mali sme vtedy súpera zlomiť a nie dovoliť mu vrátiť sa do zápasu. Sme sklamaní, pretože sme chceli všetky body,“ nespokojne krútil hlavou útočník Samuel Takáč.

Slovan potrebuje body, aby sa dostal do prvej šestky a vyhol sa predkolu play off. Po piatku zostávajú do konca základnej časti už len štyri kolá, belasí z ôsmej priečky aktuálne strácajú na šieste miesto tri body.

429652983 18413258869014692 3273418142345239149 n Čítajte viac Strhujúci zápas Slovana s Košicami rozhodlo až predĺženie. Séria Popradu sa končí po domácej prehre

Ďalší kľúčový zápas odohrajú v nedeľu, keď hostia siedmu Banskú Bystrica. „Jednoznačne pôjdeme za výhrou za tri body. Play off sa pre nás už akoby začalo, každé stretnutie je pre nás veľmi dôležité,“ pridal sa krídelník Adam Lukošik.

Jeho slová dokazuje aj dianie na ľade. Piatkový duel skutočne ponúkol prvky play off hokeja – efektné góly, ešte krajšie zákroky brankárov, šarvátky i tvrdé fauly.

Aj s prispením šťastia triumfovali Košičania, ktorí sa výsledkovo revanšovali za domácu prehru s Michalovcami. V predĺžení o tom rozhodol Tomáš Mikúš.

"Bol to divoký zápas, skóre sa menilo a padalo veľa gólov. Som rád, že sme ako mužstvo zabojovali a sme radi za tú vydretú výhru.

Na začiatku nám góly napadali, ale vedeli sme, že keď budeme hrať tak, ako sme si pred zápasom povedali, máme šancu na výhru. Celý zápas bol pred nami, takže som rád, že sme to nevzdali," vravel šikovný krídelník, ktorý po prestupe z Nových Zámkov strelil vo štvrtom zápase šiesty gól.

849939053 Čítajte viac Dvaja Slováci sa stali katmi Kladna. Jágrov tím čaká boj o zotrvanie medzi českou hokejovou elitou

Duel sa páčil aj domácemu koučovi Petrovi Oremusovi.

„Výborný zápas z oboch strán. Škoda, že sme mali veľa vylúčených a tým sme dali Košiciam šancu na skórovanie. Majú silné mužstvo, využili to. Videl som aj veľa plusov a dobrých vecí, ktoré sme urobili. Chalani sa posúvajú a dnes urobili maximum, aby boli úspešní,“ hodnotil Oremus.

Viac spokojní bol jeho náprotivok Dan Ceman, ktorý za kľúčový moment duelu označil ubránené oslabenie o dvoch hráčov.

„Bláznivý zápas, určite zábavný pre divákov, ale už menej pre trénerov. Hralo sa hore-dole. Naša presilovka nebola dosť dobrá, ale rozdiel spravili oslabenia. Veľký obrat znamenalo ubránenie dlhého oslabenia. Hráči boli po ňom dosť unavení, ale našli sme spôsob, ako zvíťaziť,“ tešil sa košický kouč.

Obhajca trofeje, ktorý si upevnil v tabuľke štvrté miesto s päťbodovým náskokom pred Nitrou, sa v nedeľu predstaví vo Zvolene.

Načítavajú sa športové výsledky...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #extraliga #HC Slovan Bratislava #HC Košice