Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zo šťuky je nemotorný kapor. Trápiaci sa Spišiaci bojujú s časom, nesmú podľahnúť panike

Stalo sa to tak rýchlo, že viacerí sa pýtajú: kedy, kde a prečo? Zo šťuky ligy je nemotorný kapor, ktorý sa už dlhšiu dobu nevie dostať z háčika. Ak sa mu to v dohľadnom čase nepodarí, skončí na tanieri ako hlavný chod pre hladných súperov.

15.02.2024 13:50
SR Hokej TEL 43.kolo Slovan Spišská rapáč kapitán Foto: ,
Branislav Rapáč (Sp.N.Ves) a Danill Fominych (Slovan) počas včerajšieho zápasu.
debata (1)

Hokejisti Spišskej Novej Vsi pokračujú v hernej i výsledkovej mizérii.

Mužstvo, ktoré ešte nedávno kraľovalo extraligovému pelotónu a valcovalo súperov, nestačilo v hlavnom meste na bratislavský Slovan (1:2) a prehralo už siedmy zápas za sebou.

„Nikto iný nám nepomôže, musíme sa z toho dostať sami. Nesmieme dávať hlavy dole. Uspejeme jedine tak, že sa vrátime k hre, ktorú sme predvádzali predtým,“ burcuje kapitán Spišiakov Branislav Rapáč.

Chýbajú špinavé góly

Novovešťania boli v prvej polovici základnej časti jednoznačne najlepším mužstvom v súťaži.

Manažment na čele s generálnym manažérom Richardom Rapáčom zložil ambiciózny tím, v ktorom vytvoril fungujúci mix domácich hráčov a legionárov. Sponzori žiarili spokojnosťou, fanúšikovia pravidelne plnili tribúny Spiš Arény.

Lenže po hodoch prišlo bolenie brucha a čo sa týka načasovania, „Rysy“ môžu mať problém. Do konca základnej časti zostáva už len sedem kôl a pokiaľ sa nedostanú z krízy, s podobným herným prejavom v play off veľa vody nenamútia.

Vincent Lukáč Čítajte viac Cudzinci na zaplakanie, Slovan je výsmech! Keby som vedel, čo sa v republike udeje, ušiel by som, tvrdí Lukáč

„Ťahá sa to s nami posledných osem či deväť zápasov. Nehráme úplne zle, ale v jednom momente urobíme hrubú chybu, inkasujeme a potom už len naháňame súpera. Chýbajú nám "špinavé“ góly – odrazené strely, teče, dorážky," reaguje Rapáč.

S kapitánom súhlasí aj Juraj Valach. Skúsený obranca priznáva, že atmosféra v tíme nie je ideálna.

„Aj na Slovane sme doplatili na individuálne chyby, dvakrát sme nechali súperovho hráča osamoteného a ten rozhodol. Nebudem klamať – nálada v kabíne nie je dobrá. Trápime sa,“ vraví.

Spišiaci skúšajú všetko možné, aby ukončili čiernu sériu. Zatiaľ nepomáhajú ani hĺbkové analýzy.

„Z uplynulých zápasov sme vyhotovili rozšírené štatistiky. Takmer v každom zápase sme mali viac striel ako súper, viac šancí, ale z bodov sme sa netešili. Nie sme na tom zle herne, ale výsledkovo. Musíme to zlomiť,“ pokračuje Rapáč.

Zatiaľ bezmocní sú aj tréneri na čele s hlavným koučom Vlastimilom Wojnarom. Jeho asistent Martin Saluga tvrdí, že realizačný tím i hráči tvrdo pracujú na tom, aby sa Spišiaci opäť rozbehli.

koláž Čítajte viac Hudáčka nechceli, rozbehli ďalší bojkot. Frustrovaní fanúšikovia Kladna útočia na Jágra

„Keď sme viedli ligu, všetko bolo v poriadku. Ale prestalo nám to ísť a zatiaľ sa nám nedarí krízu ukončiť. Riešime to, aj sme mali individuálne pohovory s hráčmi. Chalani sú odhodlaní prelomiť čiernu sériu, verím, že sa tak čoskoro stane,“ želá si Saluga.

Bez posíl

V klube vedia, že predovšetkým nesmú klesať na duchu. Ak by sa tak stalo, výborne rozbehnutá sezóna sa rýchlo zmení na katastrofu. Dostať sa z najhoršieho môžu už v piatok, keď na domácom ľade hostia Zvolen.

„Zápasy idú v rýchlom slede, do konca základnej časti máme ešte niekoľko možností, ako sa dostať späť na víťaznú vlnu. Musíme sa viac tlačiť do bránky, častejšie strieľať. Proti Zvolenu nás nečaká nič ľahké, ale chceme konečne bodovať,“ praje si Rapáč.

Otrepaná fráza „raz si hore, raz si dole“ platí aj v hokeji. Svoje o tom vie aj Valach. Keď pôsobil v Brne, Kometa sa po sérii neúspešných výsledkov prepadla z druhého miesta až na spodné priečky tabuľky a do play off ani nepostúpila.

Brankár SNV Marcel Melicherčík v akcii. Foto: TASR, Pavel Neubauer
SR Hokej TEL 43.kolo Slovan Spišská Melicherčík Brankár SNV Marcel Melicherčík v akcii.

"Zrejme budeme musieť zmeniť štýl hry. Hrať od začiatku na 0:0 a sústrediť sa na to, aby sme súpera nepustili do vedenia. K výhre sa dostaneme len tak, že už teraz začneme hrať play off hokej.

Rovnako dôležité bude, aby sme zbytočne nepanikárili a nedostali sami seba ešte pod väčší tlak," upozorňuje Valach.

Ozvali sa hlasy, že situácii na Spiši neprospel plánovaný príchod Patrika Bartošáka.

Kontroverzný brankár, známy aj pre vynechané tréningy či opletačky so zákonom, však odmietol podstúpiť vstupnú lekársku prehliadku a z jeho angažmánu napokon nebolo nič.

„Tieto veci idú mimo nás hráčov. Situáciu vyriešilo vedenie klubu,“ stroho reagoval Valach.

00 kolazz Čítajte viac Monštrum Putinovho kamaráta, vojnová propaganda na každom kroku. Najväčší štadión sveta zažil nablýskanú premiéru

Dnes sa v extralige končí prestupové obdobie a ak Spišiaci neohlásia nové posily, do play off pôjdu s aktuálnym kádrom. Saluga vraví, že hoci nálada v klube momentálne nie je ideálna, vedenie, tréneri a hráči držia spolu.

„Stojíme za hráčmi, manažment stojí za trénermi. Chceme sa čo najskôr vrátiť k ľahkosti, s ktorou sme hrali v prvej polovici sezóny. Som presvedčený, že potom prídu aj góly a želané výsledky,“ tvrdí Wojnarov asistent.

Načítavajú sa športové výsledky...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #kríza #hokej #extraliga #prehry #sezóna #HK Spišská Nová Ves