Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Súboj lídra zo Spiša s obhajcom titulu rozhodli až nájazdy. Slovan sa musel skloniť pred Popradom

Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v 37. kole extraligy na domácom ľade s Popradom 2:4. Líder zo Spišskej Novej Vsi nestačil na obhajcu titulu z Košíc 1:2 po samostatných nájazdoch.

19.01.2024 19:56 , aktualizované: 20:55
SR Hokej TEL 37.kolo Michalovce Nové Zámky KEX Foto:
Brankár Pavel Kantor a Peter Novajovský (obaja Nové Zámky) a vpravo Mathew Santos (Michalovce).
debata

Spišiaci prehrali doma druhýkrát za sebou, no naďalej sú na čele tabuľky pred Popradom. Pre Košičanov to bolo štvrté víťazstvo v rade a priebežne figurujú na tretej priečke.

Košičania išli do vedenia v 10. minúte, keď obranca Breton prekonal Suráka. Bol to pre neho štvrtý gól z uplynulých troch zápasov. Spišiaci sa snažili o vyrovnanie, no brankára Janusa dlho nevedeli prekonať.

Podarilo sa to až v 47. minúte Džuganovi, ktorý obišiel bránku a ťažil aj z výhodného odrazu puku – 1:1. Duel napokon dospel až do samostatných nájazdov, v ktorých sa postupne presadili Zech, Berger, Burgess a Fejes.

HK Spišská Nová Ves – HC Košice 1:2 pp a sn (0:1, 0:0, 1:0 – 0:0, 0:1)
Góly: 10. Breton (Chovan), rozh. nájazd Beger – 47. Džugan (Myklucha, Merežko). Rozhodovali: Crman, Žák – Gegáň, Junek, vylúčení: 2:3 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 3112 divákov
Spišská N. Ves: Surák – Merežko, Ališauskas, Valach, Žiak, Björkung, Romaňák, Vaverčák, Groch – Bakoš, Nellis, Burgess – Drábek, Kerbashian, Majdan – Vandas, Myklucha, Džugan – Rapáč, Bortňák, Frankovič
Košice: Janus – Olsson, Breton, Ferenc, Zech, Šedivý, Bartoš – Lunter, Pollock, Fejes – Jääskeläinen, Berger, Chovan – Rogoň, Slovák, Lamper – Šimun, Havrila, Jokeľ

Žiadne prekvapenie, Poprad bol nad sily Slovana

Popradčania si víťazstvom na ľade Slovana pri pripísali tretí triumf v sérii. „Kamzíci“ majú na konte 66 bodov a figurujú na druhej priečke tabuľky, na vedúcu Spišskú Novú Ves strácajú sedem bodov. „Belasí“ sú s 50 bodmi na deviatom mieste.

Hostia vydarený úvod zápasu a skóre otvorili už po troch minútach, keď sa presadil Bjalončík. O desať minút neskôr zvýšil na 2:0 Brincko, ktorému prihral na ľavú žŕdku Dmowski. Slovan dokázal do konca úvodného dejstva znížiť vďaka presnému zásahu Šilleho a vyrovnať mohol v dvoch následných presilovkách, no neuspel.

V 26. minúte zvýšil na 3:1 Bodnár. Slovan zdramatizoval duel v 53. minúte, keď sa dostal do úniku Poirer a trafil pomedzi Vayove betóny – 2:3. Domáci mali v závere ešte zopár príležitostí, no neskórovali a v 58. minúte rozhodol do prázdnej bránky Svitana.

HC Slovan Bratislava – HK Poprad 2:4 (1:2, 0:1, 1:1)
Góly: 17. Šille (Maier), 53. Poirier – 4. Bjalončík (Brejčák, Turan), 14. Brincko (Dmowski, Svitana), 26. Bodnár (Belluš, Brejčák), 58. Svitana (Dmowski). Rozhodovali: Kalina, Moller – Jurčiak, Jedlička, vylúčení: 3:4 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 4674 divákov.
Slovan: Godla – Korenčík, Ahnelöv, Kubka, Golian, Sersen, Beňo, Maier – Žitný, Poirier, Ranford – Fominych, Mahbod, Takáč – S. Petráš, Šille, Dudáš – Török, Preisinger, Lukošik – Jendek
HK Poprad: Vay – Cardwell, Betker, Brincko, Kotvan, Turan, Brejčák, Česánek – Svitana, Coulter, Dmowski – Calof, Bjalončík, Záborský – Kukuča, Suchý, Steenbergen – Belluš, Bodnár, Melcher

Zvolenčania ukončili sériu prehier

Hokejisti Banskej Bystrice prišli po prehre 3:7 so Zvolenom o šiestu pozíciu v tabuľke, na ktorú sa dostal o skóre práve ich piatkový súper. Tím spod Pustého hradu zvíťazil po troch prehrách v rade, hoci sa musel v derby zaobísť bez kľúčových obrancov Kubku (zamieril do Slovana) a Haina a nedorazil ešte ani avizovaný nový kanadský tréner Jamie Russell.

Domáci nastúpili bez Wilkinsa, ale už s novou posilou Langkowom, ktorý bol ešte pred desiatimi dňami práve vo zvolenskom mužstve. Do bránky sa vrátil uzdravený Krošelj, no vydržal v nej len necelých 50 minút.V prvej tretine sa ujal vedenia tím spod Urpína po rýchlom prechode do útoku a strele Gašpara z kruhu. Zvolen vyrovnal po aktivite štvrtej formácie, ujala sa strela Csányiho spoza kruhu a brániaceho hráča.

V strednom dejstve Zvolen otočil na 3:1, najprv skóroval Sládok príklepom z kruhu a potom v presilovke C. Hults od modrej čiary. Lenže Bystričania o minútu znížili po vyhratom buly prudkou ranou Turnbulla a o ďalších 34 sekúnd z prečíslenia Vela bez prípravy z kruhu vyrovnal na 3:3.

Na začiatku tretej tretiny využil chybu Krošelja Mudrák, poslal puk do odkrytej bránky a po ďalšej chybe Krošelja sa tešil z nulového uhla Zuzin – 3:5. Medzi žŕdky putoval Belányi, ale aj on inkasoval. Zblízka sa presadil Kašlík a po ňom z protiútoku z kruhu aj Zuzin.

37. kolo Tipos extraligy:
HC'05 Banská Bystrica – HKM Zvolen 3:7 (1:1, 2:2, 0:4)
Góly: 5. Gašpar (Matoušek, Vela), 32. Turnbull (Faith, Vela), 33. Vela (Turnbull) – 14. Csányi (Čulík, Sládok), 27. Sládok (Marcinek), 31. C. Hults (Mucha), 43. Mudrák (Mucha), 50. Zuzin (Mudrák, Hecl), 52. Kašlík (Mucha, M. Hults), 53. Zuzin (Rauhauser, K. Gabor). Rozhodovali: Baluška, Výleta – Kacej, Frimmel, vylúčení: 4:2 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 2718 divákov.
Banská Bystrica: Krošelj – Bačík, Šenkeřík, Hora, D. Stránský, Ďatelinka, Luža, Žabka – Turnbull, Vela, R. Faith – Gašpar, Bíreš, Matoušek – Výhonský, Langkow, Petriska – Macek, A. Stránský, Štrauch
Zvolen: Kupsky – Mudrák, C. Hults, D. Gachulinec, Rauhauser, Čulík, Sládok, Haborák – M. Kolenič, M. Hults, Kašlík – M. Hecl, Marcinek, Zuzin – Jakúbek. V. Fekiač, R. Bondra – Mucha, K. Gabor, Csányi

Nitra predstihla v tabuľke Michalovce, je štvrtá

Hokejisti HK Nitra zvíťazili nad Duklou Trenčín 4:1. Tohtosezónnu vzájomnú bilanciu proti Trenčanom vylepšili už na 5:0. Nitrania sa v tabuľke posunuli na štvrté miesto pred Michalovce, Trenčínu patrí naďalej 10. priečka.

Aktívnejší vstup do stretnutia mali hostia, no góly strieľali iba Nitrania. V 16. minúte sa v rozmedzí 21 sekúnd presadili legionári Sahir Gill a Robby Jackson. Domácim v prostrednej časti dvakrát pomohla žŕdka pri zakončeniach Petra Sojčíka a Jonathana Charbonneaua.

Hostia navyše nezvládli úvod tretej časti, keď už po 25 sekundách zvýšil na rozdiel troch gólov Miloš Bubela a ďalší presný zásah zaznamenal Jackson.

Defenzíva Nitry nepodržala svojho brankára Samiho Aittokallia v 57. minúte, keď dovolila hosťujúcemu Šimonovi Petrášovi na dvakrát skórovať a prekaziť fínskemu brankárovi druhé čisté konto v sezóne.

HK Nitra – HK Dukla Trenčín 4:1 (2:0, 0:0, 2:1)
Góly: 16. Gill (Bubela, Buček), 16. Jackson (Gates), 41. Bubela (Mezei, Buček), 44. Jackson (Gajdoš, Gates) – 57. Petráš (Baláž, Immo). Rozhodovali: Jobbágy, Goga – Orolin, Bogdaň, vylúčení: 6:5 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 2772 divákov.
Nitra: Aittokallio – Mezei, Cotton, Gajdoš, Bača, Stacha, Vitáloš, Valent – Buček, Gill, Bubela – Jackson, Gates, Newell – Okoličány, Čederle, Lacka – Bajtek, Hrnka, Chrenko – A. Nemec
Trenčín: LaCouvee (44. Borák) – Kupec, Pietroniro, Petrovický, M. Hudec, Hlaváč, Hrenák, Feranec – Immo, Baláž, Š. Petráš – D. Hudec, Conway, Charbonneau – Škvarek, Sojčík, M. Sloboda – Krajčovič, J. Mikúš, Giľák

Predposledné Nové Zámky uspeli v Michalovciach

HC MIKRON Nové Zámky vyhral na ľade HK Dukla Ingema Michalovce 4:1. Bol to pre nich tretí triumf z uplynulých štyroch zápasov, po ktorom si bodovo polepšili, no naďalej sú na predposlednom 11. mieste. Michalovce prehrali tri z uplynulých piatich zápasov.

V prvej tretine dominovali defenzívy a diváci čakali na prvý gól do 26. minúty. V nej sa hostia usadili v útočnom pásme počas presilovky a prihrávku Prokeša využil na presnú strelu bez prípravy Michnáč – 0:1.

SR hokej extraliga TEL 35. kolo Slovan Košice BAX Čítajte viac Bratislavský šláger pred krásnou návštevou bol jasnou záležitosťou, Spišiaci prišli o domácu neporaziteľnosť

Aj domáci skórovali v presilovke, keď v 35. minúte Newton vyťažil z prihrávky Daugavinša – 1:1. Početná výhoda zohrala kľúčovú rolu aj pri rozhodujúcom góle.

Novozámčania si v 57. minúte vytvorili tlak a Roy dorazil puk sekundu po návrate Paločka z trestnej lavice – 1:2.

Domáci sa pokúsili vyrovnať počas hry bez brankára, no Števuliak poistil ich triumf gólom do prázdnej bránky. Do tej sa následne vrátil Glosár, ktorého sekundu pred koncom prekonal Ondrušek – 1:4.

HK Dukla Ingema Michalovce – HC MIKRON Nové Zámky 1:4 (0:0, 1:1, 0:3)
Góly: 36. Newton (Heard, Daugavinš) – 26. Michnáč (Prokeš), 57. Roy (Hatala), 59. Števuliak (Ondrušek, T. Mikúš), 60. Ondrušek. Rozhodovali: T. Orolin, Snášel – Ordzovenský, Knižka, vylúčení: 7:6 na 2 min., presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 2616 divákov.
Michalovce: Glosár – Macejko, Acolatse, Suja, Bodák, Jasečko, Drgoň – Daugavinš, Heard, Santos – Puliš, Newton, Paločko – Zabusovs, Buc, Valach – Kabáč, Solenský, Vašaš
Nové Zámky: Kantor – Hatala, Lee, Ligas, Mamčics, Novajovský, Kozák – Loggins, Roy, Johnson – Michnáč, Prokeš, T. Mikúš – Števuliak, Ondrušek, Stupka – Kováč, Barto, Šišovský

Po Nitre dokázal nováčik vyhrať aj na Liptove

Hokejisti HC 19 Humenné zvíťazili a ľade HK 32 Liptovský Mikuláš 4:3. Nadviazali tým na domáci triumf nad Nitrou (4:1) a prvýkrát v sezóne dosiahli dve trojbodové víťazstvá za sebou.

Naďalej sú na poslednom 12. mieste tabuľky so šesťbodovou stratou na Nové Zámky. Pre Humenné to bolo zároveň iba tretie víťazstvo na klziskách súperov.

Hostia sa ujali vedenia gólom Vaška v 5. minúte a odvtedy Liptáci iba doťahovali náskok súpera. Na 1:1 vyrovnal v presilovke Egle, no v početných výhodách skórovali aj hostia, ktorí zásluhou Lapšanského a Paršina odskočili na 3:1.

Berry síce dokázal v 54. minúte znížiť, no o troch bodoch Humenného definitívne rozhodol gól Fossa z 57. minúty, pre ktorého to bol prvý presný zásah v extralige. Liptáci ešte v závere dokázali znížiť zásluhou Quincea, no vyrovnať sa im už nepodarilo.

HK 32 Liptovský Mikuláš – HC 19 Humenné 3:4 (1:2, 0:0, 2:2)
Góly: 13. Egle (Quince, Lahtinen), 54. Berry (Vasiljev, Žilka), 60. Quince (Berry, Avcin) – 5. Vaško (Pereskokov, Sergijenko), 17. Lapšanský (Kuru, Foss), 50. Paršin (Pereskokov), 57. Foss (Borov). Rozhodovali: J. Konc ml., Klejna – Valo, Stanzel, vylúčení: 6:6 na 2 min., presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, 913 divákov.
Liptovský Mikuláš: Krasikov – Lalík, Mezovský, Vasiljev, Žilka, Fekiač, Jendroľ, Nátny – Berry, Quince, Avcin – Lahtinen, Egle, A. Nauš – Tkáč, Kriška, Vojtech – Nespala, Vankúš, T. Nauš – Valigura
Humenné: Galimov – Meliško, Sredl, Sergijenko, Ťavoda, Novický, Novota – Handlovský, Kuru, Lapšanský – Šoltés, Foss, Borov – Vaško, Pereskokov, Paršin – Thomka, Krajňák, Horvát

Priateľka Filipa Mešára Jocelyn Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Slovenský hokejista Filip Mešár si po návrate z...
Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #extraliga #Dukla Trenčín #HKM Zvolen #HK Dukla Ingema Michalovce