Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pribudne k futbalovému Slovanu aj ten hokejový? Kmotrík sa vyjadril k špekuláciám o prevzatí klubu

V bratislavskom HC Slovan sa na túto sezónu nebude spomínať v dobrom. Hokejisti sa na ľade trápia, čo sa odrazilo aj na nedôstojnom postavení v extraligovej tabuľke.

23.12.2023 08:23
SR Hokej TEL 27.kolo Slovan Nitra BAX Foto:
Slovan v tejto sezóne čelí jednému problému za druhým.
debata

Nedávno klub postihla ďalšia rana, keď náhle zomrel majiteľ Rudolf Hrubý. Ten sa stal hlavným vlastníkom klubu v roku 2020 po tom, ako klub odkúpil od dlhoročného majiteľa Juraja Širokého.

Spoluzakladateľ úspešnej softwareovej firmy ESET prebral klub v neutešenej finančnej situácii, no Hrubý po akvizícii všetky dlhy bývalého vedenia splatil. So Slovanom sa dočkal aj ligového titulu v sezóne 2021/2022.

Po jeho minulotýždňovej smrti sa však vyrojilo množstvo otázok o budúcnosti tradičného bratislavského tímu. Fanúšikovia sa pýtajú, čo bude ďalej a ako to bude s financovaním.

Peter Oremus Čítajte viac Slovan po ultraťažkom týždni opäť prehral. Nad jeho sily bola pred domácim publikom aj Nitra

Hrubý v minulosti vyhlásil, že do Slovana ročne naleje finančnú injekciu vo výške 2,5 milióna eur, čo na slovenské pomery nie je zanedbateľná čiastka.

Klub v oficiálnom stanovisku po multimilionárovej smrti uviedol, že financovanie klubu je zabezpečené na dlhé obdobie a náhly skon Hrubého s klubom nezatrasie.

Napriek tomu sa začali množiť špekulácie o tom, kto Slovan zoberie pod svoje krídla. Často sa spomínala rodina Kmotríkovcov, ktorá už jeden Slovan, ten futbalový, vlastní.

SR hokej TEL extraliga finále Košice Zvolen KEX Čítajte viac Slovan má nového trénera. Prichádza aj posila zo Švédska

Chcú si rozšíriť portfólio o ďalší bratislavský celok? Podľa Ivana Kmotríka mladšieho sa tak neudeje. „Máme dosť roboty s futbalovým Slovanom, nad niečím podobným sme vôbec nepremýšľali,“ povedal Kmotrík pre Šport24.sk.

"Chceme sa naplno venovať našej značke, nie hokejovému Slovanu. Túto možnosť vylučujem, nechcem vytvárať špekulácie. Túto možnosť preto vylučujem.

Žiadne rozhovory ohľadom vstupu do HC Slovan neprebiehajú," uviedol generálny riaditeľ futbalovej odnože belasých.

Futbaloví veteráni s najvyššou minutážou 2023 Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Dokazujú, že nepatria do starého železa....
debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #HC Slovan Bratislava #majiteľ #Kmotrík #Rudolf Hrubý