Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Špekulácie sa potvrdili. Slovan oficiálne ukončil spoluprácu s Růžičkom, v tíme končia aj asistenti Jendek s Kapušom

Vedenie hokejového Slovana Bratislava sa dohodlo s hlavným trénerom A mužstva Vladimírom Růžičkom i jeho asistentmi Rudolfom Jendekom a Richardom Kapušom na ukončení spolupráce s účinnosťou k 17. decembru. Informoval o tom oficiálny klubový web.

17.12.2023 17:48
SR Hokej TEL 25.kolo Slovan Zvolen BAX Foto:
Vladimír Růžička počas zápasu Slovana so Zvolenom 8. decembra 2023.
debata (2)

Nový hlavný kouč by mal byť známy najneskôr v pondelok 18. decembra. Podľa vyjadrenia klubu dostane voľnú ruku pri zostavení si svojho realizačného tímu.

Jedným z top kandidátov je podľa zákulisných informácií bývalý lodivod Zvolena Peter Oremus.

Růžička prevzal Slovan po 4. kole extraligy po prehre v Spišskej Novej Vsi (1:5).

Mužstvo viedol v 22 zápasoch s bilanciou 9 výhier a 13 prehier.

SR Bratislava šport hokej Slovan majiteľ médiá BAX Čítajte viac Slovan sa zahalil do čierneho. Zomrel milionár a majiteľ klubu Rudolf Hrubý

Od začiatku novembra Slovan z jedenástich zápasov dokázal zvíťaziť iba v troch a postupne sa prepadol až na predposledné 11. miesto tabuľky so sedembodovým náskokom pred posledným nováčikom z Humenného.

"Pri angažovaní Vladimíra Růžičku sme mali len tie najlepšie úmysly. Osobne som ho veľmi dobre poznal, vedel som, čoho je schopný. Boli sme presvedčení, že v danej situácii je to pre mužstvo to najlepšie riešenie.

Samozrejme, mal to mimoriadne ťažké vzhľadom na to, že nasadol do rozbehnutého vlaku. Musel pracovať prevažne s kádrom, ktorý si nezostavoval a najmä, ktorý v lete nepripravoval. Napriek tomu sa aj s asistentmi Kapušom a Jendekom spoločne pustili do tejto práce s odhodlaním čo najskôr zlepšiť herný prejav mužstva a s ním aj výsledky.

Žiaľ, to sa nepodarilo a tréner sám cítil, že pravdepodobne vyčerpal všetky svoje možnosti, aby tímu dal ten správny impulz a prebudil víťaznú mentalitu. Preto sme sa vzájomne dohodli na ukončení spolupráce, aby sme mužstvu dali ešte šancu na pozitívny zvrat vo vývoji tejto sezóny," uviedol pre oficiálnu webovú stránku Slovana športový riaditeľ klubu Rostislav Dočekal.

Výnosy klubov hokejovej extraligy v minulom roku Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Údaje pochádzajú z účtovných závierok...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava