Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan sa rozhodol konať. Končí Růžička aj najlepší strelec tímu, belasí už majú vyhliadnutú náhradu

Hokejový Slovan sa trápi, v tabuľke je predposledný a výkony nezodpovedajú slávnemu menu. Klub sa rozhodol reagovať.

14.12.2023 14:53 , aktualizované: 18:58
SR Hokej TEL 25.kolo Slovan Zvolen BAX Foto:
Vladimír Růžička počas zápasu Slovana so Zvolenom 8. decembra 2023.
debata (18)

Vladimír Růžička už nie je trénerom Slovana. Klub sa rozhodol ukončiť spoluprácu s českým trénerom, ktorý v posledných piatich zápasoch zaznamenal štyri prehry.

Růžička už štvrtkový dnešný tréning. Podľa informácii športového času bratislavský klub predstaví nového trénera v najbližších dňoch.

Slovan má mať záujem o Petra Oremusa, ktorý podobne ako Růžička pred pár dňami skončil v HKM Zvolen. Pre 60-ročného Růžičku to bol prvý trénerský angažmán mimo Česka. Slovan viedol v 22 zápasoch, v ktorých mal bilanciu 9 víťazstiev a 13 prehier.

zvolen oremus Čítajte viac Ahoj Peter, ahoj Andrej. A verím, že dovidenia. Vicemajstrovi došla trpezlivosť. Zvolen končí spoluprácu s oboma trénermi

Čistka sa dotkne aj hráčskeho kádra. S klubom by sa mali rozlúčiť najlepší strelec tímu Chris Brown a obranca Shawn Lalonde. Americký útočník Brown bol jednou z predsezónnych zahraničných akvizícii Slovana.

Ako jediný z tímu sa do druhej reprezentačnej prestávky dostal na dvojciferný počet gólov a so 14 presnými zásahmi bol najlepší strelec mužstva. V 24 dueloch nazbieral 20 kanadských bodov (14+6) a bol druhý v tímovej produktivite. V štatistikách mal aj 94 trestných minút a štyri mínusové body.

Kanadský obranca Lalonde pôsobil v Slovane od záveru septembra 2023, keď mal byť náhrada za krajana Matta Murphyho, s ktorým klub predčasne rozviazal zmluvu.

Lalonde nastúpil do 14 duelov, v ktorých získal 10 kanadských bodov za asistencie, do štatistík si pripísal aj 29 trestných minút a dva mínusové body.

Aj v tomto prípade sa pracuje na náhradách, jednu z nich chce Slovan predstaviť v priebehu budúceho týždňa.

Klub sa k situácii vyjadril na sociálnej sieti X, no bližšie informácie neposkytol: "Vedenie HC Slovan rokovalo v uplynulých hodinách o viacerých personálnych zmenách, ktorých súčasťou sú odchody, ako aj príchody.

Podrobnejšie informácie budeme môcť priniesť v priebehu piatku 15. decembra, po ich definitívnom potvrdení a odsúhlasení podmienok."

Slovenská suverenita v zápase proti Nórsku Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Pozrite si, ako to vyzeralo pri rekordnom...
18 debata chyba
Viac na túto tému: #tréner #HC Slovan Bratislava #Vladimír Růžička #Peter Oremus