Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Spišiaci pokračujú vo svojej filozofii, priviedli hneď dvoch slovenských reprezentantov

Vedenie extraligového hokejového klubu HK Spišská Nová Ves oznámilo príchod dvoch nových hráčov. Do kádra momentálne druhého tímu tabuľky zamierili obranca Patrik Vaverčák a útočník Žigmund Zöld. Obaja si už obliekli aj reprezentačný dres v nižších vekových kategóriách.

28.11.2023 08:20
SR Hokej Extraliga Muži 20. kolo KEX Foto:
Striedačka Spišskej Novej Vsi.
debata

"Naša dlhodobá vízia je postupne omladzovať káder a prinášať mladých talentovaných Slovákov do nášho klubu. Patrik je výborný korčuliar, ktorý nás zaujal svojou šikovnosťou i pohybom.

Veríme, že postupom času môže z neho vyrásť typologicky podobný obranca ako Adam Žiak. O Žigmunda sme mali záujem už vlani, keď odchádzal z Kanady.

Je to dobre stavaný stredný útočník, s dobrým pohybom a veľkým potenciálom do budúcna," uviedol na sociálnych sieťach generálny manažér klubu Richard Rapáč.

Sedemnásťročný Vaverčák je rodákom zo Spišskej Belej a hokejovo vyrastal v Poprade. Okrem Litvínova pôsobil v minulej sezóne vo švédskom tíme Bodens IF J18 a J20. So Spišskou Novou Vsou sa dohodol na dvojročnej zmluve.

HC Slovan Nové Zámky hokej Čítajte viac Slovan potiahli Kanaďania, suverénne Košice. Líder vyhral ôsmy zápas za sebou

O rok starší Zöld v sezóne 2022/23 po konci za veľkou mlákou odohral 11 zápasov za prvoligové Levice a dve stretnutia okúsil v drese extraligovej Nitry. S vedením Spišiakov uzavrel ročný kontrakt.

Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #HK Spišská Nová Ves #Patrik Vaverčák #Žigmund Zöld