Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V NHL odohral pätnásť, v KHL takmer dvesto zápasov. Košice získali posilu do obrany

Slovenský hokejový obranca Vladimír Mihálik bude po nedávnom ukončení pôsobenia v Michalovciach naďalej hrať v slovenskej extralige.

25.11.2023 12:12
Vladimír Mihálik Foto: ,
Vladimír Mihálik (vľavo s Lukášom Lunterom) získal v slovenskej extralige v drese Banskej Bystrice tri majstrovského tituly.
debata

Na spolupráci sa dohodol s tímom slovenského majstra HC Košice, ktorý o tom informoval na oficiálnej stránke.

„Oceliari“ zároveň informovali, že angažovanie Mihalika je reakcia aj na zranenie Coopera Zecha, ktorý bude chýbať niekoľko týždňov.

Pre 36-ročného obrancu pôjde o tretie pôsobisko v slovenskej extralige, v ktorej hral aj za Banskú Bystricu, s ktorou získal tri majstrovské tituly. Od roku 2020 pôsobil v Michalovciach, v drese Dukly odohral celkovo 169 duelov.

Slafkovsky hokej nhl Čítajte viac Najlepší útočník Montrealu! Slafkovský odohral výborný zápas, pri víťazstve Calgary sa blysol Ružička

Mihálik je odchovancom prešovského hokeja a v roku 2005 ho do NHL draftovala Tampa Bay Lightning. Po troch sezónach strávených v juniorskej WHL a AHL sa v sezóne 2008/09 dočkal jedenástich štartov v NHL a v tej nasledujúcej pridal ďalšie štyri.

V zámorí sa však natrvalo nepresadil a presunul sa do KHL, kde najskôr jeden ročník hrával v Leve Poprad, potom štyri roky obliekal dres bratislavského Slovana a spolu si pripísal 172 štartov. V slovenskej reprezentácii hral na troch majstrovstvách sve­ta.

Výnosy klubov hokejovej extraligy v minulom roku Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Údaje pochádzajú z účtovných závierok...
debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #Vladimír Mihálik