Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nitra predviedla parádny obrat v Bratislave. Slovan rýchlo viedol o dva góly, no zaspal na vavrínoch

Hokejisti HK Nitra zvíťazili v stredajšej dohrávke 16. kola Tipos extraligy na ľade HC Slovan Bratislava 5:2. Hostia sa vďaka triumfu posunuli v tabuľke na 7. miesto, predstihli práve svojho súpera.

15.11.2023 20:22 , aktualizované: 20:42
SR hokej TEL dohrávka 16. kolo Slovan Nitra BAX Foto:
Danill Fominych zo Slovana v obkľúčení hráčov Nitry.
debata

Slovan viedol už od 3. minúty, keď sa hneď v prvom zápase v drese bratislavského klubu presadil Šille. Brown v početnej výhode zvýšil na 2:0, asistoval mu Werek, ktorý si rovnako počas debutu za „belasých“ pripísal bod.

Stara jazdiaren - Angels arena Čítajte viac Nízky strop, malá kapacita, nedostatočné rozmery. Košice majú halu za milióny. Takmer nik v nej však nemôže hrať

Nitra v závere prvej tretiny znížila, keď Stacha skóroval z dorážky. V prostrednej časti hostia využili dve presilové hry a dostali sa do vedenia. Presadil sa Buček a v 30. minúte si strelu Gilla tečoval do vlastnej siete Romančík.

V úvode tretej časti využil Bubela veľkú chybu brankára Coreaua a v 57. minúte opäť center štvrtej formácie počas oslabenia upravil na konečných 5:2.

Tipos extraliga – dohrávka 16. kola:
HC Slovan Bratislava – HK Nitra 2:5 (2:1, 0:2, 0:2)
Góly: 3. Šille (Golian), 8. Brown (Werek, Ranford) – 18. Stacha (Okoličány), 22. Buček (Gill, Jackson), 30. Gill (Buček, Gates), 43. Bubela (Lacka, Mezei), 57. Bubela (Lacka). Rozhodovali: Snášel ml., Štefík – Šoltés, Gegáň, vylúčení: 7:4 na 2 min, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:1, 4560 divákov.
Slovan: Coreau – Golian, Lalonde, Korenčík, Romančík, Maier, Gachulinec, Královič – Žitný, Poirier, Brown – Ranford, Preisinger, Minárik – Takáč, Werek, Fominych – Findlay, Šille, Török – Jendek
Nitra: Kašík – Cotton, Mezei, Valent, Gajdoš, Vitáloš, Stacha, Ridzoň, Bača – Bajtek, Gill, Buček – Jackson, Gates, Harper – Slovák, Hrnka, Čederle – Lacka, Bubela, Okoličány

hlasy po zápase:

asistent trénera Nitry Ivan Švarný: „Nezačali sme dobre, prehrávali sme 0:2. Po prestávke to bol ťažkopádny štart. Slovan nás zatlačil, no pomohol nám kontaktný gól a v druhej tretine sme eliminovali straty pukov v okolí modrých čiar. Snažili sme sa hrať hlavne dopredu a nie do strán. Chalani sa cítili komfortne a rozbehli sa. Záver sme si postrážili. Gratulujem chalanom za tri získané body. Som rád, že útočníci neodhadzovali puky. V iných zápasoch sme to robili, musíme na tom popracovať aj v defenzíve. Teší ma, že sme to nevzdali za stavu 0:2 na súperovom ľade.“

asistent trénera „belasých“ Richard Kapuš: ""Začali sme solídne, hrali sme jednoducho a dostávali sme Nitru pod tlak. Inkasovali sme gól po našej chybe na modrej čiare. Úplne nás položilo do kolien, keď dve sekundy pred koncom prvej časti sme mali príliš veľa hráčov na ľade. Síce sme ubránili oslabenie 3 na 5, no v nevýhode o jedného hráča sme dostali gól a tam sa to začalo lámať. Boli sme od toho momentu slabí na puku a nevypracovali sme si veľa ďalších šancí. Okrem príležitostí Takača sme nemali nič. Výkon od stavu 2:0 bol z našej strany zlý."

Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #slovan #Nitra #hokej #extraliga