Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Růžička: Do Slovana chceme priviesť ďalšie posily. V Košiciach sme predviedli chyby, ktoré sa nesmú stávať. Čo sa musí zmeniť?

Fatálne individuálne chyby pochovali šance Slovana Bratislava v súboji o cenné body na ľade majstrovských Košíc. Tréner "belasých" Vladimír Růžička hovoril po zápase o tom, že od svojho príchodu už odpozoroval, na čom potrebuje mužstvo najviac zapracovať.

06.10.2023 22:58
SR hokej TEL Košice Slovan 7. kolo KEX Foto: ,
Zamyslený Vladimír Růžička.
debata (1)

Pod výhru Košičanov 4:1 sa podpísal najmä dvojgólový Hunter Fejes. Pri druhom presnom zásahu mu puk na hokejku nahral súper a sám pred brankárom dokázal rutinérsky zakončiť.

„Niekedy má človek šťastie, že sa ocitne v správny čas na správnom mieste. Nahral mi to priamo na čepeľ hokejky. Nestihol som mu za to poďakovať. Asi by som mu mal poslať nejaký darček,“ zasmial sa Fejes.

Video

Zápas proti Slovanu vnímal špecificky z pohľadu súboja dvoch historicky najúspešnejších tí­mov.

„Viem, že okolo derby proti ním býva vybičované. Snažili sme sa vyburcovať k najlepšiemu možnému výkonu, aby sme potešili našich fanúšikov,“ vraví Američan, ktorý druhú sezónu oblieka košický dres.

Na druhej strane kapitán Slovana Michal Sersen označil za hlavnú príčinu prehry individuálne chyby, ktorých sa hostia v zápase dopustili.

"Košice boli efektívne a dokázali naše zbytočné chyby potrestať. Po príchode trénera sme nejaké veci zmenili, ale stále nám chýba väčšia istota v zakončení.

Potrebujeme sa chytiť na nejakých škaredých góloch. Teraz nemôžeme hrať na krásu ale na bojovnosť," konštatuje Sersen.

Andrej Sekera, Ladislav Nagy, Michal Čajkovský Čítajte viac Hrdý Košičan Nagy: Slovanu sa bude dariť, trénera nemal vyhadzovať. Slovenské talenty? V extralige ich zabíjame, preto utekajú

Za pravdu mu dal tréner Vladimír Růžička, podľa ktorého sa zápas zlomil po hrubých chybách v druhej tretine.

Bol to jeho tretí zápas a prvý, kedy Slovan nebodoval. Postupne začína prichádzať na to, kde mužstvo najviac tlačí topánka.

„Tím sa potrebuje dvihnúť len obrovskou bojovnosťou a hrať jednoduchší hokej. Veci si veľmi komplikujeme,“ vraví Růžička.

Český kormidelník sa vyjadril aj k školáckej chybe Christophera Browna, ktorý nahral Fejesovi a poslal ho do samostatného nájazdu.

SR Hokej TEL play off 1/2 7. Zvolen Spišská BBX Čítajte viac Réway má neskutočnú kvalitu. Musíte si na neho dávať extra pozor, vraví najlepší brankár ligy. Pred piatimi rokmi u neho nastala zmena

"Mám dojem, že ho súper pred tým trochu klepol po hokejke. Neviem, či ho to mohlo vyrušiť alebo sa zľakol.

Nesmie sa nám to stávať. Rovnako slabé bránenie sme predviedli aj pri góle Lampera, ktorý si nakorčuľoval spoza brány a zakončil bekhendom pod hornú tyčku," hodnotí tréner Slovana.

Za jeden z problémov označil aj nedostatočný dôraz pred súperovou bránou.

„Potrebujeme sa zlepšiť aj v defenzívnej činnosti. Chceme ešte priviesť ďalšie posily, ale zatiaľ nebudem prezrádzať detaily,“ dodal Růžička.

Koľko zarábajú hokejisti na Slovensku? Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
V ktorom slovenskom klube zarábajú hokejisti...
Načítavajú sa športové výsledky...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #HC Košice #Vladimír Růžička