Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan pod tlakom napraviť fiasko. Lanári slovenskú hviezdu, ktorá vlani hrala v KHL

Nech sa pokračuje tam, kde sa v apríli skončilo. Aspoň tak si želá fanúšik. Hokejová extraliga zajtra štartuje svoju 31. sezónu a ak sa naplnia prognózy, mala by byť rovnako vyrovnaná ako v predchádzajúcom ročníku.

14.09.2023 15:50
Slovan hokej Foto: ,
Hokejisti HC Slovan Bratislava sú pripravení na novú sezónu.
debata (1)

Medzisezónne obdobie poznačil spor medzi zväzom a klubmi o ďalšom fungovaní súťaže, ale obe strany napokon našli spoločnú reč a s napätím očakávajú štart 50-kolovej základnej časti.

„Predĺžili sme dohody s doterajšími partnermi a získali sme aj nových. Kluby budú mať v spolupráci so zväzom viac financií ako doteraz. Máme z toho radosť,“ vraví šéf slovenského hokeja Miroslav Šatan.

Slovan pod drobnohľadom

Titul z minulej sezóny obhajujú Košice, ktoré vo finálovej sérii zdolali Zvolen 4:1 na zápasy.

Manažment oceliarov urobil dobrú prácu, keď udržal pokope väčšinu majstrovského kádra vrátane trénera Dana Cemana a posilnil sa o ďalšie zaujímavé mená.

SR Hokej TEL 30.kolo Košice Nové Zámky KEX Čítajte viac Slovan? Podpísal hráčov, akých sme si v Košiciach nemohli dovoliť, priznáva Ceman. Šancu u majstra dostane aj 15-ročný talent

„Aj z dôvodu účasti v Lige majstrov máme viac hráčov a teda aj väčšiu konkurenciu na jednotlivých postoch. Prídu zranenia a vtedy veľmi oceníme šírku kádra. Čaká nás dlhá sezóna, pokúsime sa obhájiť titul,“ vraví Ceman.

V odlišnej pozícii je Slovan, ktorý bude mať tradične najvyšší rozpočet v súťaži (odhadom dva milióny eur). Bratislavčania po neúspešnom ročníku, v ktorom sa s play off rozlúčili už vo štvrťfinále, vymenili tri štvrtiny kádra.

Okrem iných odišli aj ofenzívny líder Brant Harris, ostrieľaný kanonier Marcel Haščák či reprezentačný brankár Samuel Hlavaj.

Samuel Hlavaj v drese Slovenska na MS 2023. Foto: TASR, Martin Baumann
Samuel Hlavaj Samuel Hlavaj v drese Slovenska na MS 2023.

"Slovan má vždy najvyššie ciele, štvrťfinále bolo neúspechom. Urobili sme viaceré zmeny, verím, že noví hráči budú prínosom.

Kanadsko-americké posily potrebujú čas, letnú prípravu absolvovali individuálne. Potrvá niekoľko zápasov, aby sa zžili s mužstvom," tvrdí športový riaditeľ 9-násobného majstra Oto Haščák.

Dva historicky najúspešnejšie kluby budú čeliť ambicióznym súperom.

Do finále chce ísť vicemajster zo Zvolena, posilnený Poprad či Michalovce, ktorým k tomu chýbalo v minulej sezóne jediné víťazstvo.

Východniarsku ekipu v extralige doplnilo Humenné, ktoré uspelo v baráži SHL proti Žiline a v najvyššej súťaži vystriedalo zostupujúci Prešov. Nováčika povedie aj v tejto sezóne ruský kouč Andrej Parfemov.

Novou tvárou aj kapitán Lotyšov

Aj v novej sezóne bude po slovenských klziskách korčuľovať viacero zaujímavých mien.

Slovan je blízko k dohode s bývalým reprezentačným útočníkom Martinom Bakošom, ktorý strávil väčšinu predchádzajúceho ročníka v KHL.

Martin Bakoš si v KHL zahral aj za čínsky... Foto: Pravda, Ľuboš Pilc
Martin Bakoš Martin Bakoš si v KHL zahral aj za čínsky Kchun-lun.

Michalovce včera oznámili príchod veterána Kasparsa Daugavinša, ktorý na májových MS doviedol Lotyšsko v pozícii kapitána k zisku senzačného bronzu.

Poprad zlanáril najlepšieho extraligového zakončovateľa z minulej sezóny Maxa Gerlacha.

Daugavinš Lotyšsko hokej Čítajte viac Prestupová bomba na Slovensku! Klub z východu posilní kapitán Lotyšska. Bude najdrahším hráčom ligy?

Medzi jeho vyzývateľov v boji o korunu kráľa strelcov bude patriť aj víťaz tejto štatistiky z ročníka 2021/22 Samuel Buček, ktorého opätovne angažovala Nitra.

Fanúšikmi milovaný i zatracovaný Martin Réway vymenil Spiš za Liptov a mal by patriť k lídrom Hk 32.

Postupový kľúč do play off sa nezmenil. Mužstvá, ktoré po základnej časti skončia na 1.- 6. mieste, postúpia priamo do štvrťfinále.

Tímy na 7. až 10. priečke absolvujú kvalifikáciu o postup do vyraďovacej časti (11. – 17. marca), v ktorej sa bude hrať na tri víťazné zápasy. Dvanásty tím v poradí zostúpi priamo do SHL.

Štvrťfinále potrvá najdlhšie do 31. marca, semifinále sa odohrá v termíne od 3. do 16. apríla a finálová séria odštartuje 19. apríla. Nového ligového šampióna spozná verejnosť najneskôr 30. apríla.

Mení sa aj vysielateľ zápasov, štátny telerozhlas strieda súkromná televízia JOJ Šport.

Program 1. kola
Piatok, 17.00: Liptovský Mikuláš – Zvolen, 17:30: Košice – Humenné, Banská Bystrica – Trenčín, Slovan – Michalovce, 18:00: Nitra – Poprad, Nové Zámky – Spišská Nová Ves

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #hokej #extraliga #nová sezóna