Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Strašný pocit a bezmocnosť vystriedala eufória. Či udržíme trénera? Ak nedostane lukratívnu ponuku

Ako hráč získal majstrovské tituly so Žilinou, Slovanom, Zvolenom a dvakrát s Košicami. Z pozície športového manažéra východniarov pridal do zbierky šiesty. Na ľade Gabriel Spilar (42) vynikal technickými zručnosťami a korčuľovaním. Veľmi rýchlo však presedlal na funkcionársky post, na ktorý sa výborne adaptoval.

25.04.2023 18:10
gabi-spilar1 Foto:
Športový manažér HC Košice Gabriel Spilar.
debata

Aj vďaka jeho úsiliu vyskladali Košičania majstrovský káder, ktorý ale nebude ľahké udržať pokope.

„Prežívam neskutočné pocity. Je to úplne odlišné ako v úlohe hráča. Najhoršie je, že neviete zasiahnuť do deja na ľade," vraví.

Čo rozhodlo o tom, že Košice získali svoj deviaty extraligový titul?

Mali sme aj šťastie, bez ktorého by to nešlo, všetko si spolu sadlo. Dostali sme od šéfa klubu Júliusa Langa prostriedky, aby sme mohli poskladať skvelé mužstvo.

Mali sme výborný trénerský štáb na čele s Danom Cemanom. Legionári si skvele rozumeli so slovenskými hráčmi. Pokiaľ to medzi nimi funguje, šanca na úspech je vždy veľká.

12. Finále Košice - Zvolen Čítajte viac Magnet na tituly, famózny brankár i nedobytná pevnosť. Sedem dôvodov, prečo získali Košice magickú deviatku a vyrovnali Slovan

Košice neboli vo finále dlhých osem rokov. Hlad po úspechu bol obrovský. Bolo pre vás o to náročnejšie pod týmto tlakom vykladať tím s víťaznou mentalitou?

Chcel by som vyzdvihnúť spoluprácu s trénerom Cemanom. Má fantastickú povahu. Možno to bude znieť neuveriteľne, ale za celý čas sme nemali ani jeden konflikt. Vždy sme sa zhodli na hráčoch, o ktorých sme mali záujem.

Či chcem alebo nie, Ceman má omnoho viac skúseností ako ja. Veľa som sa pri ňom naučil. Je to človek, ktorého si nesmierne vážim a som rád, že bude v Košiciach pôsobiť aj nasledujúcu sezónu. Samozrejme, ak nedostane extrémne lukratívnu ponuku.

Video

Klub prežíval v úvode sezóny veľkú krízu. Zápasy sa hrali v malej Crow aréne, tím sa nachádzal na spodných miestach v tabuľke. Ani vtedy nezaznievali od vedenia hlasy, že by mal Ceman skončiť. Ako si na to obdobie spomínate?

Nepanikárili sme. Nepriaznivé výsledky sme pripisovali práve pôsobeniu v Crow aréne. Horšie to bolo vo februári. Ľudia si to možno ani neuvedomovali, pretože sme mali už nazbierané body.

Pomohlo nám, že liga bola tento rok extrémne vyrovnaná. Posledné tímy zdolávali mužstvá z čela tabuľky. Museli sme si tým prejsť. Podarilo sa a teraz máme dôvod na oslavy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #Gabriel Spilar