Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Šechný sa obul do Košičanov: Hrajú nepozerateľný hokej, je to bieda. V Steel aréne je to ako v kostole

Zažili ste série proti Slovanu Bratislava. Rivalita Košíc s Bratislavčanmi má úplne iný level. Nepozreli by ste si radšej takéto finále?

Nemyslím si, že by sa na hre Košíc niečo zmenilo, ak by bol ich súperom hoci aj Slovan. Je to o štýle, ktorý presadzuje a určuje tréner. To isté, čo predvádzajú Košice vo finále, hrali aj proti Michalovciam. Bola to úplná bieda. Mať 13 striel za 60 minút, to je ako keby ani nehrali.

Nechýbajú mi ani tak bitky. Nikdy som nebol ich priaznivcom. Skôr mi chýba otvorenejší hokej. Aj pre divákov by bolo lepšie, ak by boli viac v zápasovom dianí, keď jedna šanca strieda druhú. Teraz to vyzerá tak, že hrajú len Zvolenčania. Snažia sa, búšia, ale proti štyrom Košičanom, ktorí sú naukladaní okolo bránky, veľa nezmôžu. Keď sa Košice dostanú k puku, hneď ho vyhodia. Okrem toho mi prekáža ešte jedna vec.

Aká?

Steel Aréna je krásna, veľká hala, ale ak by tam nebol fanklub, atmosféra by bola ako v kostole. Vedia bubnami a fandením dostať divákov ako-tak do varu. Keby išiel fanklub von, vyzeralo by to ako v divadle.

Martin Réway Čítajte viac Tréner Spišiakov povedal o Réwayovi dve vážne veci. Štve ho, že sa neustále píše len o ňom

Na druhú stranu treba povedať, že vo Zvolene to nie je omnoho lepšie. Na zápasy tam chodí málo divákov na to, aké úspechy má klub v poslednom období za sebou. Súhlasíte?

Neviem si to vysvetliť. V semifinále už mali solídnu návštevu. Hrali pekný hokej a štadión žil s tímom. Pamätám si časy, keď sa vo Zvolene dávali stoličky okolo ľadovej plochy za mantinel, pretože prišlo tak veľa ľudí. Atmosféra tam bola vždy výborná a myslím si, že aj teraz bude na finále vypredané.

Čo by hokeju vo finále prospelo?

Ak by išiel Zvolen do dvojgólového vedenia, museli by to Košičania viac otvoriť. Vtedy by to mohol byť zaujímavý zápas. Museli by viac napádať a útočiť. Ak dajú prvý gól Košičania, myslím si, že opäť uvidíme to isté, čo v Steel Aréne.

© Autorské práva vyhradené

18 debata chyba
Viac na túto tému: #HKM Zvolen #HC Košice #Richard Šechný