Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šechný sa obul do Košičanov: Hrajú nepozerateľný hokej, je to bieda. V Steel aréne je to ako v kostole

Fanúšikov zabával počas kariéry famóznymi výkonmi na ľade i mimo neho. Jeho prirovnanie slovanistu Martina Hujsu k Filmárikovi a Filmuške či výrok o tom, že celá liga smelo môže biť rozhodcu do hlavy, lebo za tri zápasy sa to oplatí, patria medzi legendárne hokejové hlášky.

20.04.2023 06:00
Richard Šechný Foto: ,
Richard Šechný v drese Zvolena počas rozlúčky s kariérou pred zápasom s Košicami.
debata (18)

Bývalý slovenský reprezentant, ktorý si zahral aj na zimnej olympiáde v Salt Lake City 2002, Richard Šechný (51) má na konte štyri extraligové tituly.

Trikrát sa radoval s Košicami, jeden získal so Zvolenom.

Sledovali ste úvodné dva zápasy extraligového finále?

Pozeral som ich doma v televízii. Na štadióne som nebol.

V Košiciach i vo Zvolene ste zanechali nezmazateľnú stopu. Ktorému tímu by ste dopriali titul?

Palce držím viac Zvolenu.

Prečo?

Odohral som tam viac sezón a tiež som tam dosť prežil. Mám tam veľa kamarátov, ktorí pôsobia pri hokeji. Stále je tam šéfom klubu Dušan Mráz, ktorého som tam zažil aj ja. Považujem ho za skvelého človeka. Titul by som radšej videl v rukách Zvolenčanov.

SR Košice šport hokej TEL finále 2. zápas Zvolen KEX Čítajte viac Brankár Zvolena prirovnal Košičanov k veveričkám. Je to play off, preboha, reagoval na bitku Slovák

Nechýbajú vám vo finále väčšie emócie a viac gólov?

Poviem to takto. Zvolen je herne zatiaľ lepší ako Košice. Mal viac striel a vyložených šancí. Škoda, že mu to tam zatiaľ nepadá. Potrebuje rozhodne pridať v emóciách. Musí byť dôraznejší pred bránkou. Najmä v zápase, v ktorom prehráva 0:1, je potrebné súpera nejako rozhodiť.

Video

Akým spôsobom by sa o to mali Zvolenčania pokúšať?

Skúsiť sa pobiť, viac ísť do brankára, provokovať. Košice potrebujú dostať z vyloženej defenzívy. Bolo jasne vidieť, že po strelení gólu sa spoliehali len na bránenie a čakali na chybu Zvolena. Za mojich čias by sa takýto hokej v Košiciach určite nehral.

Pamätám si, že Košice zdobil stále útočný hokej. Toto je na môj vkus nepozerateľné. Je to nudný hokej. Doma hrali Košice vždy ofenzívne. Súperovi strelili päť či šesť gólov Teraz chcú dať rýchlo prvý gól a potom už len brániť. Mne sa to nepáči.

© Autorské práva vyhradené

18 debata chyba
Viac na túto tému: #HKM Zvolen #HC Košice #Richard Šechný