Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zúfalý tím mal skvelý plán. Michalovce zažili paniku, Košice zabíjajú presilovky

Kritický scénar odmietli a udržali sa v hre o postup do finále play off. Hokejisti Michaloviec na domácom ľade naplno zabrali a v treťom dueli série proti Košiciam vyhrali 3:2.

05.04.2023 12:35
SR Michalovce šport hokej TEL semifinále 3... Foto:
Momentka z tretieho zápasu semifinále play off extraligy Dukla Michalovce - HC Košice.
debata

Zverenci trénera Petra Kúdelku, ktorý sa s michalovským klubom dohodol na pokračovaní spolupráce aj pre ďalšiu sezónu, sa pokúsili o vyrovnanie vo štvrtom zápase, zatiaľ čo Košičania si chceli vybojovať postupový mečbal.

K jeho zisku neboli ďaleko už v prvom meraní síl na Zemplíne. To by však nesmeli prespať úvodných štyridsať minút.

Domáci po nich viedli dvojgólovým rozdielom, keď sa presadili Peter Bjalončík a v oslabení Tariq Hammond.

Michalovce prežili infarktový záver

Najväčší vzruch priniesla tretia tretina. V jej úvode znížil Joona Jääskeläinen. Po tomto momente košickí hokejisti ožili a Michalovčania sa začali obávať o víťazstvo.

„Po zranení Jakuba Suju v druhej tretine skĺzla naša hra do paniky. Košičania nás zatlačili a záver bol pre nás infarktový. Sú to ale pre nás cenné skúsenosti. Tvrdou hrou chceme súpera zlomiť a vyrovnať sériu,“ burcoval tréner Peter Kúdelka.

Pochvalu jeho tímu zložil aj lodivod Košíc Dan Ceman. Michalovčania podľa neho hrali presne tak, ako mali.

„Tím, ktorý bol zúfalý, odohral výborný zápas. Prišli so skvelým plánom a hrali vo vysokom nasadení. Presne to chýbalo nám. Vedeli sme, že budú pred domácimi fanúšikmi nažhavení. Nepáčil sa mi náš prístup a navyše nevyužité presilovky nás v poslednej dobe zabíjajú,“ zhodnotil Ceman.

Žitný: Ťažký pohľad z tribúny

Hrdinom Michaloviec bol brankár Stanislav Škorvánek, ktorý minútu pred koncom zneškodnil trestné strieľanie Bretta Pollocka.

Za domácich sa gólovo presadili navrátilci do zostavy Roman Žitný a Peter Bjalončík. Presný zásah prvého menovaného bol zároveň víťazný.

Jaroslav Janus Čítajte viac Brankár Košíc čaroval, gólu zabránil á la Hašek. V NHL by to nazvali zákrokom sezóny, chválil Valábik

„Bolo ťažké pozerať sa na hokej z tribúny. Som rád, že sme obaja takto pomohli tímu,“ vravel Žitný.

Košičania si dobre uvedomujú, že jedna vydarená tretina zápas nevyhráva. Potvrdil to aj útočník Patrik Lamper, ktorý gólom v 53. minúte uzatváral skóre zápasu.

„Dve tretiny sme nič nehrali. Asi sme si mysleli, že sa zdolajú sami. Prehrávali sme súboje, všade sme boli neskôr a z toho vyplynuli inkasované góly,“ poznamenal Lamper.

Hokejisti s najviac strelami v jednom zápase NHL Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Eric Lindros (Kanada, Philadelphia Flyers)...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #Dan Ceman #Peter Kúdelka #Roman Žitný #HK Dukla Michalovce