Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Legionári musia byť nositeľmi kvality, to isté čakám od Slovákov, vraví tréner Zvolena. Dohovor vraj nebol potrebný

Roky pôsobil ako asistent pri národnom tíme. Na konte má dva tituly majstra Slovenska. Nepatrí k trénerom, ktorí by emócie dávali najavo len zriedka.

04.04.2023 16:22
Peter Oremus. Foto: ,
Peter Oremus.
debata

Hráčov dokáže energickým prejavom na lavičke poriadne motivovať. Vzbudzuje prirodzený rešpekt. Po výhre 2:1 po samostatných nájazdoch nad Spišskou Novou Vsou tréner hokejistov Zvolena Peter Oremus (52) na lavičke skákal a objímal kolegov z realizačného tímu. V semifinále play off vyrovnali jeho zverenci sériu na 1:1 a na Spiš pocestujú pod menším tlakom.

Druhý zápas semifinále priniesol mimoriadne dramatickú zápletku. Má vydreté víťazstvo pre váš tím väčší pozitívny impulz ako by mal jednoznačný triumf?

Na jednej aj druhej strane je obrovská kvalita. Aj preto sú zápasy vyrovnané. Či už vyhráte o viac gólov alebo po samostatných nájazdoch, každý triumf má veľkú váhu a je to dôvod na radosť.

Pred druhým zápasom ste urobili zmenu na brankárskom poste. Andrewa Patersona nahradil Adam Trenčan, ktorý bol jednoznačnou hviezdou duelu. Bude chytať aj v ďalších zápasoch?

Rozhodnutie sme spravili v deň zápasu. Urobil presne to, čo od neho potrebujeme. Zápas mal pod kontrolou a vyriešil ho v náš prospech. Pevne verím, že aj v ďalších stretnutiach, v ktorých dostane šancu, predvedie podobný výkon.

SR Zvolen šport hokej TEL semifinále 1 Sp. N. Ves BBX Čítajte viac Je vyrovnané. Zvolenčania zavŕšili obrat v nájazdoch, séria pokračuje na Spiši

Ak by vaši hráči nájazdy nezvládli, na Spiš by ste cestovali za stavu 0:2 v sérii. Prežívali ste ich o to nervóznejšie?

Je to vždy veľmi pekná vizitka, keď sa tím prebojuje do štvrťfinále a odtiaľ medzi najlepšiu štvorku. S mojimi kolegami sme vo Zvolene už tretí rok. Sme výborná partia a všetko prežívame veľmi emotívne. Každé takéto víťazstvo má pre nás obrovskú hodnotu.

Ste skôr zástanca samostatných nájazdov alebo pokračujúceho predĺženia v zápasoch play off?

Beriem ako fakt, že úvodné zápasy série sa hrajú s jedným predĺžením, po ktorom nasledujú nájazdy. Som viac za predĺženia. Prídu mi spravodlivejšie.

Čo vám ukázali domáce zápasy semifinále?

V prvom rade sa musíme vyrovnať s tým, že už od štvrťfinále nám chýbajú hráči. Nehráme v kompletnom zložení. Nie sme kompaktní. Na druhej strane kvitujem, že tí, ktorí na zápasy nastúpili, si výborne plnili povinnosti a urobili maximum pre to, aby bol tím úspešný.

Útočník Radovan Bondra po druhom zápase vravel, že sa Spišiaci po strelení gólu stiahnu do obrany a je náročné sa presadiť cez stredné pásmo. Je to úloha pre skúsených hráčov a legionárov, aby sa s tým vyrovnali?

Legionári chodia do slovenských klubov, aby boli nositeľmi kvality. Musia to potvrdzovať v každom zápase. Samozrejme, čakáme aj od našich slovenských hráčov, aby rozhodovali zápasy. Teší ma, že tomu tak u nás je.

SR Hokej Extraliga Muži 4. kolo KEX Čítajte viac Tréner Košíc otvorene o rozhodcoch: Liga nedostatočne chráni hráčov. Zákernosti však nehrozia

Museli ste na hráčov po prvom prehranom zápase zvýšiť hlas?

Nebol potrebný špeciálny dohovor. Chlapci dobre vedia, že sú v semifinále play off. Všetci sú profesionáli a je potrebné im len pokojne dohovoriť, aby to fungovalo. Každý sa chce prebojovať do finále a pre úspech spraví všetko.

Na prvý zápas prišlo vo Zvolene vyše 3800 divákov, na druhý bolo zvedavých len približne 3-tisíc. Zodpovedala návšteva a atmosféra úrovni semifinále?

Ľudia vo Zvolene, celkovo na Slovensku, hokej milujú a majú o neho záujem. Veľmi ma teší, že sa tribúny zapĺňajú. Verím, že na piaty zápas ich príde ešte viac.

Séria sa sťahuje na Spiš, kde vás v búrlivom prostredí čaká neľahká úloha vyhrať aspoň jeden zápas. Bude dôležité, aby si hráči udržali nervy na uzde?

Máme veľmi vyspelé mužstvo. Vieme, akým spôsobom sa musíme prezentovať. V prvom rade chceme hrať hokej a to bude náš hlavný cieľ.

Hokejisti s najviac strelami v jednom zápase NHL Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Eric Lindros (Kanada, Philadelphia Flyers)...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HKM Zvolen #Peter Oremus