Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kuriózny moment brankára Košíc. Puk som našiel v gatiach, smial sa po zápase

Nevesta a ženích kráčali k štadiónu v žiare svetlíc. Nešlo o 1. apríl. Členovia košického fanklubu Kristína a Peter svoj výnimočný deň prežili unikátne. V druhom zápase semifinále extraligy sledovali víťazstvo Košíc nad Michalovcami 2:0. Pri pozápasovej ďakovačke gratulovali hráčom priamo na ľadovej ploche Steel arény.

01.04.2023 23:24
SR Košice šport hokej TEL play off 1.... Foto:
Na snímke vpravo brankár Jaroslav Janus (Košice), druhý sprava Filip Vašaš (Michalovce) v prvom zápase semifinále play-off hokejovej Tipos extraligy HC Košice - HK Dukla INGEMA Michalovce 31. marca 2023 v Košiciach. FOTO TASR - František Iván
debata (1)

Ani mladomanželia nepriniesli hokejistom HC Košice gólové hody. Tí sa k druhému víťazstvu v sérii s Michalovcami dopracovali poctivou defenzívou na čele s bezchybným Jaroslavom Janusom. Brankár „oceliarov“ korunoval svoj výkon čistým kontom. Nebol však ďaleko od inkasovaného gólu.

Kuriózny moment sa udial na začiatku druhej tretiny. Spoza modrej čiary vystrelil kapitán Michalovčanov Vladimír Mihálik. Jeho tvrdý pokus Janus vyrazil. Puk ho však preskočil a zapadol do výstroja košického brankára.

Ten začal korčuľovať k bránke. Ak by nezastavil pred bránkovou čiarou, mohol inkasovať jeden z najzvláštnejších gólov v histórii extraligy.

„To je skutočne kuriózna situácia a veľké šťastie pre Janusa,“ vravel komentátor RTVS Tomáš Košec.

Na Michalovce vytasili ich vlastný recept

Rodák z Prešova sa k nevšednej situácii vyjadril krátko po zápase.

„Chvalabohu som puk našiel v gatiach,“ skonštatoval Janus s úsmevom na tvári a dodal: „Chcel som ho vyraziť niekam mimo a nedarovať súperovi vhadzovanie v našom obrannom pásme. Bolo to niečo medzi prikrytím a vyrazením. Napokon to pre mňa dopadlo dobre.“

Hokejisti s najviac strelami v jednom zápase NHL Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Eric Lindros (Kanada, Philadelphia Flyers)...

V dvoch zápasoch semifinále lovil košický brankár puk zo siete len raz. Tím viackrát podržal, no vo štvrťfinále proti Nitre nepôsobil vôbec najistejším dojmom.

Záverečné dva duely série odchytal Dominik Riečický, ktorý sa pred semifinále zranil.

„Zatiaľ je to hlavne o výbornej defenzíve. Vieme, že to je silná stránka Michaloviec. Snažíme sa ich zdolať ich vlastným receptom,“ uviedol Janus.

Chovan: Fantastický hokej už asi neuvidíme

Hokejisti Košíc sú na polceste k zisku finálovej miestenky. V búrlivej atmosfére v Michalovciach bude ich cieľom získať minimálne jedno víťazstvo.

„Do konca sezóny už asi nejaký fantastický hokej neuvidíme. Už sa nehrá na krásu. Jedinú vec, ktorú musíme v ďalších zápasoch zlepšiť, sú presilové hry,“ vyhlásil košický kapitán Michal Chovan, ktorý je maximálne spokojný s vývojom série.

SR Košice šport hokej TEL play off 1. SF Michalovce KEX Čítajte viac Dva góly, čisté konto Janusa a druhý triumf. Košice sa priblížili k finále

Michalovčania ešte zbrane neskladajú. Zlepšiť potrebujú najmä ofenzívu a to si dobre uvedomuje aj skúsený útočník Radovan Puliš.

„Je úplne jedno, aký je stav série. Hrá sa na štyri víťazstvá. My vieme, o čo hráme, aj to, kde nás tlačí topánka. Ak zlepšíme koncovku, máme veľkú šancu Košice zdolať,“ burcuje pred domácimi duelmi Puliš.

Nič nie je stratené, vraví Mihálik

Na Zemplíne by sa podľa neho malo viac pritvrdiť. Dôvodom je aj menšie klzisko, na ktorom nebudú mať Košičania dostatok priestoru na kombináciu.

„U nás je to menšie. Som presvedčený o tom, že to bude viac fyzické. Malo by byť aj viac šancí na skórovanie. Verím, že konečne dáme nejaké góly a sériu vyrovnáme,“ vyhlásil Puliš.

Na jeho slová nadviazal kapitán Vladimír Mihálik. Líder michalovskej defenzívy verí, že jeho tím poženie vpred vypredaný zimák.

„Tešíme sa na domácu atmosféru. Uvedomujeme si, že ešte nič nie je stratené. Pokojne sa môžeme do Košíc vrátiť za stavu 2:2 v sérii,“ skonštatoval Mihálik.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #Jaroslav Janus #Tipos extraliga #HK Dukla Michalovce