Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dva góly, čisté konto Janusa a druhý triumf. Košice sa priblížili k finále

Hokejisti HC Košice zvíťazili aj v druhom stretnutí semifinálovej série play off extraligy. V Steel Arene si poradili s Michalovcami 2:0. Úvodný gól strelil Oliver Jokeľ, skóre spečatil do prázdnej bránky 58 sekúnd pred koncom Patrik Lamper. Čisté konto vychytal brankár Jaroslav Janus a Košice tak vedú v sérii už 2:0. Tretí zápas je na programe v utorok v Michalovciach.

01.04.2023 20:27 , aktualizované: 20:35
SR Košice šport hokej TEL play off 1. SF... Foto: ,
Košice vyhrali aj v druhom semifinálovom súboji nad Michalovcami.
debata

Košičania nastúpili do druhého zápasu bez zmien v zostave. Tréner michalovského tímu Peter Kúdelka nechal v pôvodnom zložení iba obranné dvojice a k dispozícii mal opäť iba 11 útočníkov. Zmeny sa dotkli všetkých útočných formácií, do štvrtej sa posunula dvojica Filip Vašaš, Dávid Okoličány.

Počas prvej tretiny sa oba tímy dostali k viacerým presilovkám, ale brankári Janus a Škorvánek v nich viackrát podržali svoje tímy.

Zostrih z 2. zápasu Košice vs. Michalovce.

Košičania išli do vedenia v 24. minúte, keď Jokeľ zblízka dorazil strelu Ferenca. Zaplnená Steel aréna aj naďalej videla hokej, ktorému nechýbali osobné súboje, nasadenie a ani gólové príležitosti.

Hostia sa v závere dostali k hre bez brankára, počas ktorej Lamper strelil druhý gól Košíc. Brankár „oceliarov“ Jaroslav Janus si pripísal štvrté čisté konto v sezóne a prvé v play off.

semifinále play off Tipos extraligy – druhý zápas /na 4 víťazstvá/:
HC Košice – HK Dukla Ingema Michalovce 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Góly: 24. Jokeľ (Ferenc), 60. Lamper (Pollock). Rozhodovali: Snášel, Goga – D. Konc ml., Knižka, vylúčení: 5:8 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 8347 divákov
Košice: Janus – Olsson, Breton, Šedivý, Southorn, Ferenc, Deyl, A. Bartoš – Bartánus, Chovan, Tybor – Jääskeläinen, Pollock, Fejes – Lamper, Slovák, Paršin – Jokeľ, Hovorka, Havrila
Michalovce: Škorvánek – Osburn, Hammond, Mihalik, Michalčin, Macejko, Glazkov, Cibák – Pereskokov, Pavlovs, Chalupa – Puliš, Galamboš, Garreffa – Buc, Suja, Zabusovs – Okoličány, Vašaš
/stav série: 2:0/

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #play off extraligy #Tipos extraliga #HK Dukla Michalovce