Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Namiesto Montrealu chodil po doktoroch. Možno už nebudete hrať hokej, povedali Réwayovi

Martin Réway nikdy neoľutoval obdobie, ktoré strávil v Montreale. Niekdajší slovenský hokejový talent to tvrdí aj bez ohľadu na to, že sa mu v drese Canadiens nepodarilo presadiť sa naplno.

21.02.2023 11:33
Réway hokej Foto: ,
Martin Réway v drese HK GROTTO Spišská Nová Ves.
debata

„Nikdy nebudem ľutovať obdobie v Montreale. Mal som však v tom čase výrazné problémy s kardiom, preto som mal výpadok dlhý rok aj pol, a to bol veľký problém," napísal Réway na instagrame.

Keď si ho v roku 2013 vo štvrtom kole vybral v drafte NHL Montreal, očakávalo sa, že sa útočník so skvelými schopnosťami naplno presadí v najnáročnejšej lige sveta. Začali sa však zdravotné problémy.

„Telo nebolo pripravené na takú vysokú záťaž. Po roku a pol problémov som nevedel poriadne vyjsť ani po schodoch alebo si len tak zľahka zabehať.

Bez hokejového tréningu a záťaže bolo pre mňa doslova nemožné hrať na takej vysokej úrovni," pokračoval Réway.

ČR SR hokej zápas legendy Čítajte viac Tréner majstrov sveta Ján Filc: Potešilo by ma, keby národný tím viedol Slovák

Od lekárov si viackrát vypočul nepriaznivé správy. Réway sa však nechcel vzdať hokeja za žiadnu cenu.

„Doktori mi vraveli, že možno už hokej nikdy v živote hrať nebudem. Urobil som však všetko, čo bolo v mojich silách. Veľmi mi pomohlo aj mentálne nastavenie, pretože som nikdy neprestal veriť.

Teraz som tu, po 7–8 rokoch tvrdej práce s kardiom. Všetko je možné. Musíte sa len modliť a dúfať, že veci sa eventuálne zlepšia, a že sa z vás stane lepší človek i hráč," doplnil Réway.

Dvadsaťosemročný útočník vystriedal za ostatných päť rokov až osem klubov, napríklad Kladno, Košice, či Freiburg. Momentálne pôsobí v Spišskej Novej Vsi. Je to zásluha najmä bývalej priateľky.

"Mal som neuveriteľné šťastie, že po mojom boku stála skvelá priateľka Nina. Neustále sa snažila mi pomáhať, a preto by som jej chcel odkázať, že sa jej ospravedlňujem. Zaslúžila si si niečo lepšie,” zakončil Réway.

Ako vstúpili slovenskí hokejisti do NHL Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Michal Handzuš, 2 góly - 9 asistencii - 11...
Načítavajú sa športové výsledky...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Montreal Canadiens #Martin Reway