Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nešťastná náhoda? Fanúšikovia krútia hlavou nad Švédom, ktorý poslal rozhodcu do nemocnice

Švédski fanúšikovia riešia nepríjemný incident, ku ktorému došlo počas stretnutia tamojšej piatej najvyššej hokejovej súťaže.

20.11.2023 19:29
819299993 Foto:
Hokejový rozhodca - Ilustračné foto.
debata

Zákrok 22-ročného obrancu Caspera Gillberga sa skončil zlomeninou ruky rozhodcu Jespera Eka. K nešťastnej udalosti došlo v závere prvej tretiny zápasu medzi Vistou Hästen a Motalou.

Zadák Visty Gillberg išiel do fyzického súboja s protihráčom, no ten sa k puku dostal skôr. Gillberg sa však nezastavil a pokračoval, až kým nenarazil o mantinel muža v bielej a čiernej.

Rozhodca po tvrdom náraze zostal ležať na ľade. Cez prestávku kolegom oznámil, že pre veľké bolesti nie je schopný pokračovať v riadení stretnutia. Miesto toho zamieril do nemocnice v 50 kilometrov vzdialenom Linköpingu.

Lekári mu oznámili, že jeho ruka je zlomená. Podľa šéfa rozhodcov Östergötland Hockey Association zranený Ek berie lieky proti bolesti a musí sa podrobiť operácii.

Gillberg za zákrok nebol ani vylúčený. Po zápase tvrdil, že išlo o nehodu. „Mám rád fyzickú hru. Chcel som zastaviť súpera, ale do cesty sa mi dostal rozhodca. Ten to schytal, ale samozrejme, že v tom nebol úmysel,“ obhajoval sa mladík.

792473210 Čítajte viac Za mrežami dlho nepobudol. Petgravea, ktorý protihráčovi prerezal krk korčuľou, prepustili

Vita Hästen chce celú záležitosť riešiť interne a vypočuť si hráčov názor. „Vidím na videu to, čo všetci ostatní, a to nevyzerá dobre,“ uviedol športový riaditeľ klubu Jesper Samuelsson.

Skvelá noc Martina Pospíšila a Juraja Slafkovského Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Oslava hráčov Montrealu - Slafkovský (20),...
debata chyba
Viac na túto tému: #zlomená ruka #hokej #rozhodca #Švédsko