Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Za mrežami dlho nepobudol. Petgravea, ktorý protihráčovi prerezal krk korčuľou, prepustili

Muža, ktorého britská polícia zadržala v utorok pre podozrenie zo zabitia v prípade úmrtia amerického hokejistu Adama Johnsona, prepustili na kauciu.

15.11.2023 13:16
792473210 Foto:
Matt Petgrave.
debata

Meno muža nezverejnili, no hráč Nottinghamu Panthers zomrel po zásahu korčuľou do krku od Matta Petgravea z tímu Sheffield Steelers.

„Naše vyšetrovanie sa začalo ihneď po tragédii. Odvtedy intenzívne zbierame informácie, ktoré majú vysvetliť, ako mohol Adam prísť o život za takýchto bezprecedentných okolností,“ uviedol podľa AP Becs Horsfall, vedúci detektív polície v grófstve South Yorkshire.

792470380 Čítajte viac Po zásahu jeho korčule súper zomrel. Kanaďana, ktorý hral aj na Slovensku, zatkla polícia. Je obvinený zo zabitia

Johnson zomrel na následky zranenia, ktoré utrpel počas zápasu britského Challenge Cupu 28. októbra. V minulosti odohral aj 13 zápasov v NHL za Pittsburgh Penguins.

Petgrave pôsobil v sezóne 2021/22 v Spišskej Novej Vsi, za ktorú odohral 34 zápasov a nazbieral 29 bodov (9+20). V Sheffielde je druhú sezónu.

761631172 Čítajte viac Mnoho nechýbalo. Spoluhráč Slafkovského padol na ľad, na vine bola opäť nebezpečná hrá korčuľou

Panthers označili smrť svojho hráča za strašnú nehodu, jeden z jeho hráčov Westin Michaud sa zastal priamo Petgravea. "Nenávisť, ktorej čelí Matt je strašná a úplne zbytočná. Je mi jasné, že jeho čin bol neúmyselný a každý, kto hovorí niečo iné, sa mýli.

792470380 Čítajte viac Bol tam úmysel! Veteráni NHL kritizujú Petgravea, ktorý korčuľou usmrtil súpera

Spojme sa namiesto šírenia neoprávnenej nenávisti voči niekomu, kto potrebuje našu podporu," citovala Michauda agentúra AP. Britská asociácia ľadového hokeja (EIHA) v reakcii na tragédiu avizuje povinnú ochranu krku od roku 2024.

debata chyba
Viac na túto tému: #smrť #Adam Johnson #Matt Petgrave #korčuľa