Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kapitánova pocta veteránovi i kolotoč Švédov. Košičania ustáli extrémny tlak, priblížili sa najvyššej európskej úrovni

Hokejisti Košíc nevyužili predposlednú šancu na zisk bodov v Lige majstrov. V Steel Aréne prehrali so švédskym vicemajstrom AIK Skelleftea 1:2. Pred zápasom zaujala zmena na kľúčovom poste. Ako ju tréner Košíc zdôvodnil?

10.10.2023 22:12
SR Hokej LM 5. kolo Košice Skelleftea KEX Foto: ,
Košičania siahali proti švédskemu favoritovi na bod.
debata

Namiesto Michala Chovana nastúpil s kapitánskym céčkom na drese skúsený švédsky obranca Jens Olsson.

Tréner „oceliarov“ Dan Ceman prekvapivý ťah po zápase vysvetlil.

„Bolo to rozhodnutie nášho kapitána Michala Chovana. Chcel tým vzdať úctu nášmu švédskemu veteránovi v tíme. Jens je jedným z našich lídrov na ľade aj v kabíne. Mysleli sme si, že bude vhodné, keď sa kapitánom v zápase proti švédskemu klubu stane Olsson,“ vraví Ceman.

Video

Sympatické gesto napokon zisk bodov neprinieslo. Košičania ťahali proti švédskemu favoritovi dve tretiny za kratší koniec povrazu.

Súper ich dokázal dostať pod extrémny tlak vo vlastnom obrannom pásme.

Chvíľami sa zdalo, že hostia hrajú dlhé minúty presilovku, hoci bol pomer hráčov na ľade vyrovnaný. Košickí hokejisti sa museli cítiť ako na kolotoči.

Tomáš Tatar Čítajte viac Slafkovský? Preboha, len ho nechajte hrať, vraví fínsky expert. Nepáči sa mi, čo urobil Montreal s Mešárom

"Prvé dve tretiny nás strašne forčekovali. Bol to taký optický tlak. Párkrát nás zatvorili v našom pásme. My sme sa snažili hrať jednoducho a hrať na protiútoky.

Miestami sa nám to aj darilo. Dokonca sme strelili gól. Dali sme do toho všetko. Mrzí nás, že sme nezískali aspoň bod," hodnotí košický útočník Patrik Rogoň.

Pre úradujúceho slovenského majstra to bola piata prehra v aktuálnej sezóne prestížnej nadnárodnej ligy.

V nabitej konkurencii sa im nepodarilo zatiaľ získať bod, čo bol jeden z ich cieľov pred štartom súťaže.

„Nemyslím si, že sa dopredu čakalo, že nepostúpime do play off. V každom zápase sme chceli vyhrať. Išli sme na sto percent, ale žiaľ, nevyšlo nám to. Verím, že sa nám to podarí v poslednom zápase s nemeckým Mannheimom,“ konštatuje Rogoň.

SR Hokej TEL play off 1/2 7. Zvolen Spišská BBX Čítajte viac Réway má neskutočnú kvalitu. Musíte si na neho dávať extra pozor, vraví najlepší brankár ligy. Pred piatimi rokmi u neho nastala zmena

Výraznú streleckú prevahu súpera pocítil najmä brankár Jaroslav Janus, ktorý dlho držal Košičanov v hre o vyrovnanie a zisk cenné bodu.

„Je vidieť, že v Lige majstrov sú tímy najvyššej európskej úrovne. Na domácom ľade by sme však chceli tieto zápasy zvládať. Musíme si oddýchnuť a pokúsiť sa zabodovať v poslednom stretnutí,“ mieni Janus.

Košičania sa po dvoch nevýrazných tretinách vzchopili a dokázali sa špičkovému švédskemu klubu herne vyrovnať. V závere im pri tyčke Huntera Fejesa chýbal aj kúsok šťastia.

„Bola to veľká smola. Hunter strieľal naplno, takpovediac zavrel oči a napálil to na bránu. Bohužiaľ, nepadlo to tam,“ vraví strelec jediného košického gólu Mário Lunter.

Najlepšia zostava Slovákov z NHL v histórii Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Najlepšia zostava Slovákov z NHL v histórii.
debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #hokejová Liga majstrov