Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trénoval ho Šupler, zažiaril v ňom Hossa. Niekdajšia pýcha lotyšského hokeja zomiera

Dinamo Riga zomiera, Dinamo Riga je v existenčných problémoch. Tak zneli titulky lotyšských médií po tom, čo sa bývalý účastník KHL neprihlásil pre budúcu sezónu 2023/24 do žiadnej súťaže.

03.07.2023 11:40
209257829 Foto:
Marcel Hossa (v strede) zaznamenal v drese Dinama Riga najúspešnejšie sezóny vo svojej hokejovej kariére.
debata (4)

Do 28. júna, čo bol riadny termín na podávanie prihlášok na účasť v tzv. Optibet Hokej Liga – najvyššej lotyšskej súťaži, sa Dinamo Riga neprihlásilo. Pre sportacentrs.com to potvrdil generálny sekretár Lotyšského hokejového zväzu Roberts Plaveis.

Klub z Rigy má minulosť spojenú aj so slovenským hokejom. Tri sezóny v KHL v ňom pôsobil ako hlavný tréner Julius Šupler, v roku 2010 sa Marcel Hossa v jeho drese stal s 35 gólmi najlepším strelcom základnej časti nadnárodnej súťaže.

Richard Pánik Čítajte viac So slovenskými novinármi sa nebaví, v Česku prehovoril. Pánik prezradil, prečo sa vracia do Třinca

Predseda predstavenstva Dinama Riga Juris Savickis, ktorý poskytol vyjadrenie agentúre TASS však odmietol, že by klub prestal existovať.

„Informácie o zániku Dinama nie sú pravdivé. Klub naďalej existuje, aj keď máme problémy a momentálne diskutujeme o tom, či budeme hrať budúcu sezónu v lotyšskej najvyššej súťaži,“ uviedol Savickis s tým, že všetko bude jasnejšie o pár týždňov.

Hokejový tím z Rigy sa ešte nedokázal finančne spamätať z vlaňajšieho odchodu z KHL. V minulosti bola jeho činnosť financované najmä vďaka partnerom z Ruska – spoločnostiam Gazprom a Itera. Vojna na Ukrajine tak pretrhla nie len športové väzby, ale aj ekonomické.

757666460 Čítajte viac Ak je hráč draftovaný, nič to neznamená. Skutočná drina sa začína až teraz, varuje Sýkora mladších kolegov

V poslednej sezóne ešte účinkovalo Dinamo Riga v lotyšskej Optibet Hokej Lige, ale bolo len tieňom niekdajšej slávnej značky.

Dinamo pre interné a finančné problémy skončilo sezónu len s minimom hokejistov, z ktorých vyskladalo sotva tri päť, ktoré tvorili najmä juniorskí hokejisti.

Mužstvo vypadlo už v semifinále play off, keď ho vyradil tím HK Zemgale. Dinamo Riga utŕžilo štyri zahanbujúce prehry 0:7, 1:11, 1:9 a 3:10.

Najproduktívnejší Slováci na všetkých MS v hokeji Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Na nasledujúcich stránkach zistíte, ktorý...
4 debata chyba
Viac na túto tému: #KHL