Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česi si rypli do třineckého hrdinu. Daňo: Aj gól do prázdnej bránky sa počíta

Bol to gól Slováka Marka Daňa, ktorý zariadil víťazstvo Třinca 1:0 a priblížil tak obhajcu k štvrtému titulu za sebou. No české médiá opäť raz rozoberali strelecké suchoty 28-ročného útočníka v play off.

23.04.2023 07:45
Marko Daňo Foto:
Marko Daňo oslavuje gól v treťom finále s Aronom Chmielewskim, ktorý mu na víťazný zásah asistoval.
debata (1)

„Najlepší strelec základnej časti po prvýkrát v play off prekonal brankára," napísal v úvode rozhovoru s Daňom portál iSport.cz. Znie to ako rýpnutie si do hrdinu tretieho finále.

Následne autor článku vysvetlí, že doteraz jediný gól vo vyraďovacej časti dosiahol Slovák len do prázdnej bránky. „Aj ten sa počíta,“ odpovedal Daňo. Každopádne vďaka jeho jedinému zásahu môžu zodvihnúť hráči Třinca už v nedeľu majstrovskú trofej nad hlavu.

Patrik Koch Čítajte viac Skvelá správa pre slovenského reprezentanta. Hral za Vítkovice, zaujíma sa o neho tím NHL Arizona Coyotes

Napriek tomu, že to bol už druhý zásah Daňa v play off dostal otázku, či je pre neho veľkou úľavou konečne skórovať vo vyraďovacej časti. „Teší ma to. A ešte v tak extrémne dôležitom zápase. Konečne mi to tam padlo a mohol som mužstvu pomôcť aj takýmto spôsobom. Som za to vďačený,“ odpovedal skromne.

Slovenský reprezentant si veľmi šikovne spracoval dlhú prihrávku a po samostatnom úniku nekompromisne otvoril a vlastne aj uzatvoril skóre duelu. Na čo myslel pri nájazde?

„Aby ma nedostihol obranca. A keď som sa rozhodol pre blafák do bekhendu, tak aby som puk zodvihol nad betón a nie do lapačky,“ vysvetlil Daňo.

Čechov zjavne uchvátil aj gól Richarda Pánika v nájazdoch z piatkového prípravného zápasu proti Česku a Daňa sa pýtali, či by si trúfol na také unikátne zakončenie.

Jaromír Jágr Čítajte viac Kladno sa udržalo. Bude 51-ročná legenda pokračovať v kariére? Jágr sa vyjadril

„Videl som to. Keď sme s Rišom boli v príprave pred MS 2019 v Michalov­ciach, tiež to tam predviedol. Klobúk dole pred ním. Ja som rád, že mi to vyšlo do bekhendu a stihol som to zdvihnúť,“ povedal třinecký útočník.

A čo je potrebné, aby sa majstrovské oslavy mohli v Třinci rozbehnúť už v nedeľu večer? „Hrať obetavo celých 60 minút a keď bude treba, tak aj viac. Keď podáme takýto skvelý tímový výkon, tak máme šancu to ukončiť,“ dodal Daňo.

Slovák na „pódiu“. Najlepšie brániaci útočníci NHL Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Lars Eller (Dán./Colorado Avalanche): 3,7.
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Marko Daňo #HC Oceláři Třinec #česká hokejová extraliga