Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci vybavili prvé finále v Česku. Získali päť bodov, Daňo a Okuliar hráčmi zápasu

Hokejisti Třinca zvíťazili v úvodnom zápase play off českej extraligy na ľade Hradca Králové 4:2 a ujali sa vedenia v sérii. Druhý zápas je na programe v stredu. Do stretnutia zasiahlo aj sedem slovenských hokejistov a bolo ich cítiť.

18.04.2023 19:57
770212724 Foto:
Autor víťazného gólu v prvom finále Daniel Voženílek oslavuje so slovenským reprezentantom Markom Daňom.
debata

Za najlepších hráčov boli vyhlásený hneď dvaja z nich – útočník Hradca Králové Oliver Okuliar (0+1) a na strane úspešnejšieho Třinca Marko Daňo (0+2). Bodovali aj jeho dvaja spoluhráči. Asistenciu zaznamenal Miloš Roman a gólom do prázdnej bránky uzavrel skóre Vladimír Dravecký.

Na prvý gól sa čakalo až do 30. minúty. Ešte za bezgólového stavu mal dve veľké šance slovenský útočník Oliver Okuliar, no nedal a tak prišiel trest na druhej strane. Miloš Roman vysunul do úniku Daniela Kurovského a ten poslal hostí do vedenia.

Stanislav Škorvánek Čítajte viac Štyria adepti, tri miesta. Letenku na MS si pýta dlho prehliadaný brankár. Na východe dajú zaňho ruku do ohňa

To zvýšil v prvej minúte poslednej tretiny Daniel Voženílek po asistencii Marka Daňa. Domáci však nezložili zbrane a v priebehu ďalších dvoch minút vyrovnali po góloch Kevina Klímu a Radka Smoleňáka, na prvý prihral Okuliar.

V 49. minúte si zopakovali spoluprácu Voženílek s Daňom a bolo 3:2. Rozhodujúci moment prišiel v 56. minúte. Domáci Jordan Perret po veľkom tlaku prepálil brankára Ondřeja Kacetla, no hostia využili trénerskú výzvu. Rozhodcovia preskúmali video a rozhodli, že pred gólom prišlo k faulu na brankára a tak nemohol platiť.

finále play off českej extraligy – 1. zápas /na 4 víťazstvá/:
Mountfield Hradec Králové – HC Oceláři Třinec 2:4 (0:0, 0:1, 2:3)
Góly: 42. Klíma (OKULIAR), 44. Smoleňák – 30. Kurovský (ROMAN), 41. Voženílek (DAŇO), 49. Voženílek (DAŇO), 60. DRAVECKÝ

Aj so 4 Slovákmi! Najlepší hráči NHL od roku 1967 Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Aj so štvoricou Slovákov! Toto sú najlepší...
debata chyba
Viac na túto tému: #HC Oceláři Třinec #HK Mountfield Hradec Králové