Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Najskôr ukrajinský, potom ruský armádny dres. Fanúšikovia sa navážajú do slovenskej hviezdy

Najskôr si obliekol dres na podporu Ukrajiny s výrazným nápisom "Stop vojne!". O niekoľko mesiacov neskôr už mal na sebe tričko s armádnym vzorom, ktorým podporil ruskú vojnovú mašinériu.

25.02.2023 10:54
Krištof Foto:
Ukrajinský dres vs. ruský armádny. Na Michala Krištofa sa valí vlna kritiky.
debata (16)

V KHL hrá v aktuálnej sezóne osem Slovákov a to aj napriek tomu, že drvivá väčšina hokejistov odsúdila krvavú ruskú agresiu na Ukrajine a ruskej súťaži sa napriek dobrým platovým podmienkam vyhla.

Jedným z osmičky Slovákov je aj útočník Michal Krištof. Člen bronzového tímu z pekinskej olympiády pôsobí vo Vladivostoku. V drese Admiralu sa mu darí, v 45 zápasoch má bilanciu 7 gólov a 23 asistencií.

3 Slovensko rybár Čítajte viac Slováci potrebujú pomoc z Ruska. Padnú ich ambície za obeť vojne?

Krištof nechýbal v zostave Vladivostoku v zápase proti Amuru Chabarovsk.

Domáci nastúpili pri príležitosti Dňa obrancov vlasti, ktorý je štátnym sviatkom v Rusku a dátum 23. februára spadá aj na začiatok ruskej okupácie na Ukrajine, v dresoch s armádnym motívom.

Vyzerá to tak, že v prípade Krištofa ide o zmenu postoja.

V marci 2022, keď ešte pôsobil v Brne, nastúpil v drese na podporu Ukrajiny s jasným protivojnovým heslom. V zápase proti Libercu vtedy dvakrát skóroval a patril medzi najlepších hráčov na ľade.

Michal Krištof v drese Slovenska. Foto: TASR, Martin Baumann
05. Dominik Hašek - Michal Krištof Michal Krištof v drese Slovenska.

„Krištof je asi schizofrenik. Najskôr je proti vojne, potom v pokoji inkasuje krvavé ruské ruble. Niektorých športovcov nikdy nepochopím,“ napísal jeden z fanúšikov na sociálnej sieti.

„Športovec má mať aj morálne hodnoty. Veľa z nich ich však zahodí pre peniaze,“ znela ďalšia z reakcií.

Bude zaujímavé sledovať, či sa Krištof a jeho krajania z KHL ocitnú vo finálnej nominácii Slovenska na májové MS v Lotyšsku a Fínsku.

SR hokej Miroslav Šatan rozlúčka BAX Čítajte viac Hašek: Šatanov postoj sa mi nepáči, Fico by bol u nás s takými názormi v menšine

Slovenský zväz ľadového hokeja ako jediná európska organizácia z hokejového hnutia na starom kontinente oznámil, že do národného tímu bude naďalej pozývať aj hráčov z KHL.

Švédi, Fíni, Česi, Francúzi či Lotyši zaujali opačný postoj a ruskú okupáciu odsúdili aj tým, že hráčov z KHL do reprezentácie volať nebudú.

MS 2023 sa začínajú 12. mája.

Ruskí športovci s povolávacím rozkazom Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
- povolávací rozkaz dostali aj viacerí...
16 debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #hokej #Michal Krištof