Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hašek: Šatanov postoj sa mi nepáči, Fico by bol u nás s takými názormi v menšine

Bývalý český hokejový brankár Dominik Hašek patrí k najväčším kritikom agresie Ruska na Ukrajine a presadzuje izoláciu ruských športovcov na medzinárodných podujatiach.

16.02.2023 18:42
SR hokej Miroslav Šatan rozlúčka BAX Foto: ,
Dominik Hašek vhodil buly medzi Miroslava Šatana (vľavo) a Petra Bondru v Šatanovom rozlúčkovom zápase v Bratislave v decembri 2018.
debata (7)

Hrdina Čechov na zlatých ZOH 1998 v Nagane sa v relácii Příklep na Sport.cz najnovšie vyjadril k prezidentovi SZĽH Miroslavovi Šatanovi, ktorý vlani v septembri spolu s kolegami z výboru rozhodol, že do slovenskej reprezentácie budú pozývať všetkých hráčov – aj tých z KHL.

„On má taký zaujímavý alebo trošku iný pohľad na niektoré veci. Trošku má zo všetkých vecí obavy a teraz sa nejako prikláňa trošičku, že to všetko môže byť akosi inak,“ uviedol Hašek.

Priamy konflikt medzi bývalými spoluhráčmi z tímu NHL Buffalo Sabres nie je. Nie sú ani v pravidelnom kontakte.

Collage Maker-06-Feb-2023-07.51-AM Čítajte rozhovor Útok Hašeka neostal bez odozvy: Šéf NHL Bettman Čecha schladil

„Volali sme si kvôli niečomu, ani neviem, niekde sa hral nejaký zápas, tak sa ma na niečo pýtal, možno ma niekam pozval. Povedal by som, že je to veľa mesiacov. Neviem, či v tejto sezóne, alebo v tej minulej,“ pokračoval.

Podľa uvedeného zdroja Šatana neodsudzuje, no s jeho postojom sa nestotožňuje.

Dominik Hašek Čítajte aj Neboja sa, že im zbombardujú New York. NHL musí za postoj k Rusom zaplatiť miliardy

„Ten slovenský pohľad je trošičku iný. Dokonca som počul, že tam teraz ruské názory do istej miery prevládajú, že Robert Fico sa trošičku vracia späť na výslnie s niektorými názormi, s ktorými by u nás bol v menšine,“ dodal Hašek a vrátil sa k Šatanovi:

„Miro, teraz šéf zväzu, povedzme, že sa kriticky nestavia ku KHL a k tomu, aby sa Rusi mohli vrátiť, a ten jeho postoj sa mi nepáči.“

So Šatanom si päťdesiatsedemročný rodák z Pardubíc zahral aj vo finále bojov o Stanleyho pohár v roku 1999, keď Buffalo nestačilo na Dallas.

Výroky Dominika Hašeka o vojne na Ukrajine Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Od začiatku vojny na Ukrajine sa legendárny...
7 debata chyba
Viac na túto tému: #Dominik Hašek #vojna na Ukrajine