Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najskôr ukrajinský, potom ruský armádny dres. Fanúšikovia sa navážajú do slovenskej hviezdy

Najskôr si obliekol dres na podporu Ukrajiny s výrazným nápisom "Stop vojne!". O niekoľko mesiacov neskôr už mal na sebe tričko s armádnym vzorom, ktorým podporil ruskú vojnovú mašinériu.

25.02.2023 10:54
Krištof Foto:
Ukrajinský dres vs. ruský armádny. Na Michala Krištofa sa valí vlna kritiky.
debata (16)

V KHL hrá v aktuálnej sezóne osem Slovákov a to aj napriek tomu, že drvivá väčšina hokejistov odsúdila krvavú ruskú agresiu na Ukrajine a ruskej súťaži sa napriek dobrým platovým podmienkam vyhla.

Jedným z osmičky Slovákov je aj útočník Michal Krištof. Člen bronzového tímu z pekinskej olympiády pôsobí vo Vladivostoku. V drese Admiralu sa mu darí, v 45 zápasoch má bilanciu 7 gólov a 23 asistencií.

3 Slovensko rybár Čítajte viac Slováci potrebujú pomoc z Ruska. Padnú ich ambície za obeť vojne?

Krištof nechýbal v zostave Vladivostoku v zápase proti Amuru Chabarovsk.

Domáci nastúpili pri príležitosti Dňa obrancov vlasti, ktorý je štátnym sviatkom v Rusku a dátum 23. februára spadá aj na začiatok ruskej okupácie na Ukrajine, v dresoch s armádnym motívom.

Vyzerá to tak, že v prípade Krištofa ide o zmenu postoja.

V marci 2022, keď ešte pôsobil v Brne, nastúpil v drese na podporu Ukrajiny s jasným protivojnovým heslom. V zápase proti Libercu vtedy dvakrát skóroval a patril medzi najlepších hráčov na ľade.

Michal Krištof v drese Slovenska. Foto: TASR, Martin Baumann
05. Dominik Hašek - Michal Krištof Michal Krištof v drese Slovenska.

„Krištof je asi schizofrenik. Najskôr je proti vojne, potom v pokoji inkasuje krvavé ruské ruble. Niektorých športovcov nikdy nepochopím,“ napísal jeden z fanúšikov na sociálnej sieti.

„Športovec má mať aj morálne hodnoty. Veľa z nich ich však zahodí pre peniaze,“ znela ďalšia z reakcií.

Bude zaujímavé sledovať, či sa Krištof a jeho krajania z KHL ocitnú vo finálnej nominácii Slovenska na májové MS v Lotyšsku a Fínsku.

SR hokej Miroslav Šatan rozlúčka BAX Čítajte viac Hašek: Šatanov postoj sa mi nepáči, Fico by bol u nás s takými názormi v menšine

Slovenský zväz ľadového hokeja ako jediná európska organizácia z hokejového hnutia na starom kontinente oznámil, že do národného tímu bude naďalej pozývať aj hráčov z KHL.

Švédi, Fíni, Česi, Francúzi či Lotyši zaujali opačný postoj a ruskú okupáciu odsúdili aj tým, že hráčov z KHL do reprezentácie volať nebudú.

MS 2023 sa začínajú 12. mája.

Ruskí športovci s povolávacím rozkazom Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
- povolávací rozkaz dostali aj viacerí...
16 debata chyba
Viac na túto tému: #KHL #hokej #Michal Krištof