Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čada: Ruské sebavedomie nie je také veľké, ako vyzerá z tribúny

Za výkony v základnej časti KHL a postup do play off sľúbil hráčom obed. Dá niečo do stávky aj za úspešné ťaženie v Gagarinovom pohári?

20.02.2013 12:00
Rostislav Čada Foto:
Rostislav Čada.
debata (2)

„Nie som fanúšikom stávok alebo podobných riešení, nemyslím si, že by to hráčov zvlášť motivovalo,“ tvrdí tréner hokejistov Slovana Bratislava Rostislav Čada. Jeho zverenci nastúpia dnes o 16.30 v Lužnikách proti Dynamu Moskva na prvý zápas 1. kola play off. Séria sa hrá na štyri víťazstvá, všetky stretnutia ponúkne naživo športový kanál Sport 2.

Ako by ste charakterizovali súpera?
Má veľmi kvalitný káder, hrá moderný a rýchly hokej. Keď chceme proti nemu uspieť, musíme zlepšiť najmä fyzickú prácu, úspešnosť v súbojoch, pridať na agresivite a hrať nie s veľkým, ale s obrovským nasadením. Naše mužstvo je toho schopné. Ukazovalo to počas základnej časti a verím, že to potvrdí už v prvom zápase play off.

Pred prvými dvoma zápasmi play off na ľade súpera zvyknú tréner vravieť, že budú spokojní s jedným víťazstvom. Čo uspokojí vás?
Je to taká známa fráza, ale ja mám na to trochu iný názor. Každý zápas sa hrá v hokeji na víťazstvo, zvlášť v play off. Inak to nemá zmysel. Takže určite skúsime uspieť už v prvom zápase na ľade súpera a ak sa nám to nepodarí, tak samozrejme v tom druhom.

Nastúpite v podobnej zostave ako v nedeľu na ľade Dynama Riga?
To určite nie. V Rige sme museli prispôsobiť zostavu tomu, že niektorých hráčov trápila choroba alebo drobné zranenie.

Poznáte ruskú náturu, čo by mohlo na Dynamo platiť?
Určite by bolo dobré, keby sme sa ujali vedenia. Tým by sebavedomie ruských hráčov značne utrpelo. Mám s tým skúsenosti. Sebavedomie ruských hráčov nie je až také veľké, ako vyzerá z tribúny. Ak sa im hra darí, sú schopný veľkých výkonov, ale ak im to nejde, naopak. Psychicky sú veľmi labilní.

Budete mať v kabíne pred play off iný príhovor, ako pred zápasmi základnej časti?
Musíme sa oprieť o to, čo je dlhodobo osvedčené a pozitívne. Ale samozrejme, že v play off sú isté špecifiká, ktoré hráčom pripomeniem.

Prestanete sa holiť?
Ešte som na to nemyslel, aby som sa priznal, ale teraz som za túto otázku vďačný. Musím si vyžiadať od hráčov povolenie, aby som sa mohol naďalej holiť. Ako zvyknem hovoriť – napoly vážne a napoly zo zábavy – niekto v mužstve musí zostať seriózny, v tomto prípade oholený. Ten seriózny by som chcel zostať ja – hoci neviem, či sa mi to smerom k rozhodcom vždy podarí.

Nedáte pre prípad úspechu v play off niečo do stávky? Tréner Július Šupler po vyradení Petrohradu jazdil pred troma rokmi ulicami Rigy na koni…
Nie som fanúšikom stávok alebo podobných riešení, nemyslím si, že by to hráčov zvlášť motivovalo. Ale som ešte dlžný hráčom minimálne obed za výkony v základnej časti a postup do play off. Určite prispejem do hráčskej pokladnice.

Kedy naň hráčov pozvete?
Obed musíme stihnúť, keď sa vrátime zo zájazdu v Moskve, ešte pred prvým domácim zápasom play off.

Dynamo je silné aj bez Ovečkina
Nie sme favorit série, ale chceme prekvapiť, znie z kabíny Slovana pred play off proti Dynamu Moskva.

"Je to veľmi pracovité mužstvo, so štyrmi vyrovnanými formáciami. Ovečkin sa síce vrátil do NHL, ale na to nikto nehľadí, sú silní aj bez neho. Nemôžeme čakať, že nás podcenia. Určite na nás vybehnú a musíme na to reagovať,“ povedal útočník Juraj Mikúš.

Obranca Jonathan Sigalet si zahral play off v drese Providence v nižšej zámorskej súťaži AHL. "Ale to bolo ešte pred piatimi rokmi, takže sa už neviem dočkať. Play off je výnimočné tým, že ktokoľvek môže zdolať kohokoľvek. Dynamo je obhajca, má viac skúseností, ale bude pod väčším tlakom, čo by sme mohli využiť,“ uviedol 27-ročný Kanaďan.

2 debata chyba