Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skvelý Neuer nezastavil ManU. Červení diabli vyhrali 2:0

Do semifinále Ligy majstrov vstúpili víťazným spôsobom futbalisti Manchestru United. V prvom zápase tejto fázy vyhrali na pôde Schalke 04 2:0 a vytvorili si výbornú pozíciu pred odvetou na Old Trafforde, ktorá bude na programe o týždeň 4. mája.

26.04.2011 22:33 , aktualizované: 22:39
Manchester Giggs Foto:
Ryan Giggs.
debata

Liga majstrov – 1. zápas semifinále:

FC Schalke 04 – Manchester United 0:2 (0:0)

  • Góly: 67. Giggs, 69. W. Rooney, ŽK: 34. Metzelder – 58. Fábio, 71. Sarpei. Rozhodoval: Carballo (Šp.), 54 412 divákov
  • Schalke: Neuer – Učida, Matip, Metzelder, Sarpei (73. Escudero) – Farfán, K. Papadopoulos, Jurado (83. Draxler), Baumjohann (53. Kluge) – Raúl, Edu
  • Manchester: Van der Sar – Fábio, R. Ferdinand, N. Vidič, Evra – Valencia, Carrick, Giggs, Park Ji-Sung (73. Scholes) – W. Rooney (83. Nani), J. Hernández (73. Anderson)

Hostia mohli po prvom polčase pokojne vyhrávať šesťgólovým rozdielom. To by však v bránke Schalke nesmel stáť Manuel Neuer, ktorý sa zdal byť neprekonateľný. Svoj podiel na spálených šanciach však mal aj fakt, že hráči útočného valu Manchestru nevedeli svoje strely namieriť tak, aby sa chytiť nedali.

Manuel Neuer. Foto: Reuters
Schalke Neuer Manuel Neuer.

Ako prvý to v tretej minúte vyskúšal Rooney. Učida jeho strelu zblokoval a Neuer sa musel poriadne natiahnuť, aby loptu nepustil do vinkla. Tri minúty nato mohol Park vyťažiť z toho, že obrana Schalke mu ustupovala do tej miery, že ho pustila k strele. Neuer opäť kryl. V dvanástej minúte predviedol krásne sólo Fabio a jediné, čo mu nevyšlo, bola gólová prihrávka.

Až do konca polčasu sa v zahodených príležitostiach striedali Hernández s Giggsom. Neuer ich oboch vychytal. Úvodných približne dvadsať minút sa snažili aj domáci, ktorí boli rovnako behaví, no gólové šance si nevypracovali. Výsledkom ich snahy boli len propagačné pokusy Jurada a Farfána.

Wayne Rooney (v strede) sa teší z gólu. Foto: Reuters
Rooney radosť Wayne Rooney (v strede) sa teší z gólu.

V zahadzovaní góloviek pokračovali „červení diabli“ hneď po zmene strán. Najprv Carrick hlavičkoval doprostred bránky, takže Neuer nemal problém loptu vyboxovať nad brvno, po ňom si Giggs pekne pripravil strelu, ale slabšou pravou nohou ju poslal mimo. Na druhej strane sa v 52. minúte dostal k streleckému pokusu Jurado, ktorý opäť mieril vedľa. Nasledujúcu desaťminútovku futbalu medzi šestnástkami zakončila možnosť Schalke. Raúl poslal z hranice šestnástky mäkký center na Papadopoulosa, pred ktorým musel zachrániť Ferdinand.

Päť minút nato sa hostia predsa len dočkali. Rooney nasmeroval výbornú kolmú prihrávku za obranu, na ktorú si nabehol Giggs a tentoraz nezaváhal – 1:0 pre Manchester. Už necelé tri minúty nato vyhrávali zverenca Sira Alexa Fergusona dvojgólovým rozdielom. Rooney sa po akcii Hernandéza ocitol v pozícii zakončovateľa a Neuer bol prekonaný druhýkrát. V zostávajúcich minútach nemali hráči Schalke sily ani kvalitu odpovedať, naopak, Manchester kombinoval ďaleko od svojho brankára a v pohode zápas dohral.

Brankár Schalke Manuel Neuer.
Wayna Rooneyho fauluje Christoph Metzelder...
+8Manuel Neuer zasahuje pred Javierom Hernándezom...
debata chyba