Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dokázali to len Ronaldo, Lampard a Drogba. Mladík z Manchestru City sa hetrikom vyrovnal legendám

Mladý 23-ročný anglický reprezentant a hráč Manchestru City Phil Foden vyrovnal rekord Premier League, o ktorý sa doteraz delili traja legendárni futbalisti: Cristiano Ronaldo, Frank Lampard a Didier Drogba.

04.04.2024 14:15
Phil Foden Foto:
23-ročný Phil Foden zaznamenal svoj tretí hetrik v Premier League.
debata

Manchester City sa vďaka víťazstvu nad Aston Villou v tabuľke Premier League bodovo dotiahol na FC Liverpool.

Futbalisti City išli do vedenia zásluhou Rodriho v 11. minúte, o deväť minút neskôr vyrovnal Jhon Duran. A potom prišli chvíle mladého odchovanca posledného víťaza Ligy majstrov a obhajcu anglického titulu.

Krátko pred prestávkou zvýšil Foden na 2:1, v druhom polčase pridal ďalšie dva góly, skompletizoval hetrik a spečatil jasné víťazstvo 4:1.

Adriano Čítajte viac Bol jedným z najlepších útočníkov na svete. Hviezdneho Brazílčana natočili opitého na trhu

Vďaka hetriku sa rodák zo Stockportu vyrovnal legendám najvyššej anglickej súťaže. „Vo veku 23 rokov má teraz Phil Foden toľko hetrikov v Premier League ako Ronaldo, Lampard a Drogba,“ napísal na Twitteri TNT Sports. Spomínané kvarteto má aktuálne na konte tri hetriky.

Foden v doterajšom priebehu sezóny 2023/24 strelil za City 21 gólov, pridal 10 asistencií v 44 vystúpeniach vo všetkých súťažiach.

V rozhovore pre TNT Sports po zápase povedal: „Milujem futbal, ktorý predvádzam. Hrám s úsmevom na tvári. Snažím sa pomôcť tímu, pretože viem, že som schopný strieľať góly. Dnes som to ukázal," pochválil sa Foden.

Francesco Calzona Čítajte viac Calzonu nezaujíma, ako dlho ste v lietadle. Mal by Makovi hneď zavolať, inak sa mu kabína Slovenska rozpadne

Prezradil, že sa aj vďaka práci pod trénerom Pepom Guardiolom snaží byť viac gólovým hráčom, ako v minulosti.

„Manažér mi hovoril o zmene rytmu a spomalení hry. Predtým som sa snažil ísť naplno do každej akcie, teraz je v mojich výkonov väčšia rovnováha,“ skonštatoval hráč, ktorý v posledných týždňoch zatienil aj hviezdneho spoluhráča Erlinga Haalanda. Ten mimochodom do hry proti Aston Ville nezasiahol a celý duel presedel na lavičke náhradníkov.

Napriek gólovým úspechom zostáva Foden nohami pevne na zemi. „Vždy sa snažím dostať do šestnástky. Stále mám čo zlepšovať a na svojich schopnostiach neustále pracujem,“ dodal.

Liverpool má vo štvrtok večer opäť šancu odskočiť o tri body pred Manchester City, keďže sa v dohrávke predstaví na štadióne Anfield Road proti Sheffieldu United.

Vzostupy a pády nešťastníka Michaela Ballacka Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Život a kariéra bývalého nemeckého futbalistu...
debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #manchester city #Didier Drogba #Frank Lampard #Phil Foden