Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prezident Barcelony: Finančná situácia sa zlepšuje, odmietol som 200 miliónov za hráča

FC Barcelona sa v tomto roku dosť spolieha na mladých. V kádri má veľa perspektívnych hráčov a prezident klubu Joan Laporta sa veľmi bráni ich lukratívnemu predaju.

24.03.2024 17:01
Joan Laporta Foto:
Prezident FC Barcelona Joan Laporta prezradil, že klub odmietol predať 16-ročného Lamineho Yamala za 200 miliónov eur.
debata

V rozhovore pre španielske médiá Laporta tiež povedal, že by v mužstve nechcel hviezdneho útočníka Erlinga Haalanda, pretože má záujem iba o tímových hráčov.

V posledných týždňoch sa totiž objavovali informácie o tom, že by Haaland mohol zamieriť práve do Barcelony. Prezident klubu ich ale rázne odmietol. „Nejaké pohyby v kádri budú, ale nepredpokladám, že budú veľké. Našou prioritou je veriť tímu, ktorý momentálne máme,“ povedal Laporta pre Mundo Deportivo.

SR futbal ME2024 príprava Rakúsko BAX Čítajte viac Rakúšania si kopli do Slovenska: Ľadový hokej je dôležitejší, ako bojovníci o EURO

Zmeny v mužstva však odmieta aj opačným smerom. „Ak všetko pôjde podľa nášho plánu, nebudeme musieť k takému kroku pristúpiť. Nechceme predať žiadneho veľkého hráča. Ak ale chce niekto odísť, brániť mu nebudeme,“ priznal prezident Barcelony, ktorý sa vyjadril aj ku konkrétnym menám.

Stredný obranca Ronald Araújo bol spájaný s odchodom do Bundesligy, ale to podľa Laportu nie je na programe dňa. „Som presvedčený, že v klube zostane. Chcel ho Bayern, áno. Veľa ľudí si myslí, že je Barca v zložitej finančnej situácii, ale tá sa zlepšuje,“ povedal Laporta.

Francesco Calzona Čítajte viac Calzona našiel trojicu vinných za inkasovaný gól. Inak som spokojný, Rakúšania budú prekvapením Eura

A čo taký Holanďan Frankie de Jong, o ktorého sa zaujíma Arsenal a v minulosti sa písalo o jeho prestupe do Manchestru United? „Je tu šťastný. Vždy hovoril, že si to tu užíva. A my sme z neho nadšení. Vôbec nemám starosti ohľadom jeho budúcnosti.“

Prvý muž katalánskeho veľkoklubu tiež priznal, že na stole mal astronomické čiastky na predaj mladého supertalentu Lamineho Yamala. „Odmietli sme mnoho šialených ponúk na hráčov, ako je napríklad Lamine Yamal, vo výške okolo 200 miliónov eur. Odmietli sme. Veríme mu a nepotrebujeme ho predávať,“ dodal Laporta s tým, že ponuky prišli aj na Baldého, Fermína, Pedriho či Gaviho.

Krásna talianska moderátorka Diletta Leottaová Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Je považovaná za najkrajšiu moderátorku na...
debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #Joan Laporta