Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Calzona našiel trojicu vinných za inkasovaný gól. Inak som spokojný, Rakúšania budú prekvapením Eura

Tréner slovenských futbalistov Francesco Calzona dokázal po prehre svojich zverencov 0:2 s Rakúskom nájsť niekoľko pozitív.

23.03.2024 21:24
Francesco Calzona Foto: ,
Podľa trénera reprezentácie Francesca Calzona by to bol iný zápas, ak by mužstvo neinkasovalo rýchly gól v úvode.
debata (5)

Národný tím v sobotu večer na Tehelnom poli podľahol súperovi po najrýchlejšom inkasovanom góle v ére samostatnosti a histórii medzinárodného futbalu, keď sa po šiestich sekundách presadil Christoph Baumgartner.

V druhom polčase uzavrel skóre Andreas Weimann. „Nevyťažili sme zo šancí to, čo sme chceli. S tým však máme problémy už dlhšie,“ povedal slovenský tréner na pozápasovej tlačovej konferencii.

Ako hodnotíte zápas?

Urobili sme maximum, hrali sme proti silnému súperovi. Som spokojný, hráčom som sa poďakoval. Povedali mi, že keby sme hrali pred pár rokmi, prehrali by sme vyšším rozdielom.

Od úvodu sme sa snažili hrať vysoko. Nevyťažili sme zo šancí to, čo sme chceli. S tým však máme problémy už dlhšie. Rakúšania sú silní, môžu byť prekvapením majstrovstiev Európy.

Čo viedlo k rýchlemu inkasovanému gólu?

Pripravovali sme sa na to, že Rakúšania majú niečo pripravené. Od úvodu majú tri rozohrávky. V tomto prípade nás to mrzí, lebo hráč prešiel ľahko v prvom momente Ondreja Dudu, Juraja Kucku aj Stanislava Lobotku.

Keby nepadol ten gól, mohol to byť iný zápas. Som však spokojný minimálne s 30 minútami prvého polčasu. Naše dáta sú dobré. Jediný rozdiel je v tom, že ak stretneme silného súpera, môže sa stať, že prehráme.

Christoph Baumgartner Čítajte viac Stáli ako tréningové kužele. Slovensko dostalo najrýchlejší gól v histórii

Málo vypracovaných šancí, žiaden gól. V čom je problém?

Pokiaľ si vieme proti súperovi takej kvality vypracovať šance, mali by sme s nimi naložiť lepšie. Vieme o tom, že máme s touto hernou činnosťou problémy. Budeme na tom robiť, aby sme sa zlepšili.

Musíme nezabudnúť na to, že sme Slovensko. To, že dokážeme hrať vyrovnanú partiu s takým mužstvom, je motívom, aby sme boli na tím hrdí.

Dokázali sme silného súpera napádať na hranici sedemdesiatich metrov. Získali sme veľa lôpt, ale chýba nám krok, aby sme zo zisku lopty vyťažili v zakončení.

Ako sa vám pozdávala nová stopérska dvojica?

Som spokojný s obomi. Noro bol dva mesiace zranený. Posledné týždne hral len 70 minút. Adam je tvrdý a silný stopér, aj keď v Cagliari nehrá tak dlho.

Potvrdil, čo sme si mysleli. Keď bude pokorný, môže byť budúcnosťou Slovenska a mať peknú kariéru.

SR futbal ME2024 príprava Rakúsko BAX Čítajte viac Bez nápadov, šancí aj gólov. Národný tím v ponurej atmosfére prehral s Rakúskom

Zranil sa Peter Pekarík aj Tomáš Suslov. Aký je ich zdravotný stav?

Mrzí ma, že sa zranili. Zajtra ráno idú obaja na magnetickú rezonanciu. Pred obedom budeme stopercentne vedieť rozsah zranenia. Žiaľ, neovplyvníme to.

Zranených máme veľa hráčov a pribudli aj títo chalani. Nemôžeme si vyskúšať, aká je naša reálna sila ani v najbližšom súboji proti Nórsku.

Kmeť či Tomič sú alternatívy, ktoré môžu Pekaríka nahradiť. Ešte však nie sú pripravení na túto úroveň. Nehľadáme alibi, pracujem s chlapcami, ktorí sú tu.

Aké sú ofenzívne riešenia Slovenska?

Skúšali sme vpredu pri Róbertovi Boženíkovi aj Ľubomíra Tuptu. Môže tam hrať aj Róbert Mak. Chcel som vidieť, či Tupta je schopný nám v budúcnosti pomôcť ako útočník.

Nie je to jeho ortodoxný post. Naskočil tam v novej pozícii na reprezentačnej úrovni a previedol solídny výkon.

Chceli sme poslať Lea Sauera. Neboli sme však jednotní. Nechceli sme ho tam hodiť, aby sme mu neublížili.

Premýšľali sme nad skúsenejšími hráčmi, keď sme v druhom polčase neboli takí organizovaní a mali s Rakúšanmi problémy.

Mám obrovskú dôveru v Lea. Musí pochopiť veľa vecí. Pokiaľ pôjde po správnej ceste a nezablúdi, je budúcnosťou Slovenska.

Priemerné platy futbalistov v európskych súťažiach Fotogaléria - 28 fotiek Všetky fotky
Na nasledujúcich stránkach zistíte priemerný...

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia #Francesco Calzona