Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rakúšania si kopli do Slovenska: Ľadový hokej je dôležitejší, ako bojovníci o EURO

Pre mnohých športových priaznivcov bol sobotný večer nepochopiteľný. Nie kvôli prezidentským voľbám, ale kvôli skutočnosti, že o šiestej sa v rovnakom čase začal prípravný zápas futbalovej reprezentácie Slovensko - Rakúsko (0:2) aj štvrté štvrťfinále play off hokejovej extraligy Slovan - Košice (2:4).

24.03.2024 15:01
SR futbal ME2024 príprava Rakúsko BAX Foto: ,
Rakúskemu novinárovi prekážalo príliš veľa voľných sedadiel na Tehelnom poli.
debata (9)

Podľa redaktora rakúskeho denníka bolo nepochopiteľné, že je na stretnutí na Tehelnom poli toľko prázdnych sedadiel.

„Národný futbalový štadión v Bratislave s kapacitou 22 500 miest nebol včera ani zďaleka vypredaný, nanajvýš poloplný. A to len preto, že sektor rakúskych fanúšikov bol zaplnený,“ napísal Peter Klöbel.

01. Martin Dúbravka Čítajte viac Zlé správy pre futbalovú reprezentáciu. Pred Nórskom vypadli z kádra ďalší traja hráči

Upozornil, že Slovensko si vybojovalo miestenku na majstrovstvá Európy a do ich začiatku sa predstaví v domácom prostredí už iba raz – konkrétne 9. júna v Trnave s Walesom.

„Bojovníci o EURO fanúšikov veľmi nezaujímali. Len 700 metrov od futbalového štadióna sa odohrával hokejový play off zápas medzi Slovanom a Košicami, kde bola hala zaplnená 10-tisíc divákmi,“ čudoval sa redaktor Krone.

Francesco Calzona Čítajte viac Calzona našiel trojicu vinných za inkasovaný gól. Inak som spokojný, Rakúšania budú prekvapením Eura

Pre upresnenie, nemal pravdu. Na Tehelné pole totiž prišlo 9 912 divákov, hokejový zápas si na tribúnach nenechalo ujsť 8 234 fanúšikov, čiže o 1 678 menej.

Faktom je, že z pohľadu organizátorov nebolo zvolenie rovnakého času výkopu a úvodného buly šťastným riešením. No myslieť si, že by prišlo na futbal omnoho viac divákov v prípade, ak by sa nehral hokej, je len utópiou.

Priemerné platy futbalistov v európskych súťažiach Fotogaléria - 28 fotiek Všetky fotky
Na nasledujúcich stránkach zistíte priemerný...
9 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #slovenská futbalová reprezentácia #HC Košice #play off extraligy