Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Za mrežami upratuje, cvičí a bojuje s depresiou. Plánuje útek? Alves sa preriekol pred spoluväzňom

Bývalá hviezda Barcelony či PSG je už viac ako rok za mrežami. Brazílčan Dani Alves, ktorý čelí obvineniam zo znásilnenia, však vytrvalo odmieta vinu. Trvá na tom, že žena, s ktorou sa mal stretnúť v nočnom klube 31. decembra 2022, s ním išla dobrovoľne.

20.02.2024 12:04
742533936 Foto:
Dani Alves sa začlenil do väzenského života.
debata

Zatiaľ čo sa v súdnej sieni rozhoduje o jeho prípade, futbalista si už zvyká na rutinný život za mrežami katalánskej väznice.

Alvesa zaradili k väzňom, ktorí sa majú tiež na rováši trestné činy sexuálnej povahy. Celú má sám pre seba, ale nie pre jeho slávu, ale pre úlohy, ktorými ho na oddelení poverili.

Hneď po nástupe do väzenia zostal Alves niekoľko prvých dní v cele spolu s ďalším väzňom, aby si zvykol na väzenské prostredie.

Ide o bežnú prax, ktorej cieľom je, aby si noví väzni zvykli na miestnu realitu. Pridelia im spoločníkov, ktorí sú vo väzení dlhšie. Alves však strávil v spoločnosti ďalšieho previnilca iba krátky čas.

Dani Alves Čítajte viac Nechutné detaily zo súdu s exhviezdou Barcelony. 16 minút násilností, sex aj fackanie

Momentálne je na cele opäť sám. Alves dostal na starosť upratovanie a údržbu spoločných priestorov. Pri týchto úlohách sa strieda viacero odsúdencov.

Keďže musia vstávať skôr, aby mohli vykonávať svoju prácu, vedenie väznice im umožňuje byť v samostatných celách, aby nerušili svojich kolegov, opisuje pomery v zariadení katalánsky web elperiodico.

Alves sa teda budí skôr, aby splnil pridelené úlohy, a zvyšok dňa trávi cvičením na dvore. Bojuje však aj s depresiami.

Podľa jeho bývalého spoluväzňa vyzerá, „ako by ho prešiel kamión“. Aj na súde v úvode februára sa ukázal viditeľne pochudnutý a s dlhšími vlasmi.

Súd by mal ako prvú riešiť otázku, či Alvesa stíhať za mrežami alebo na slobode. Futbalista sa už viackrát pokúšal vyprosiť si podmienečné prepustenie, no márne.

Dani Alves Čítajte viac Brazílska legenda čelí dlhoročnému pobytu za mrežami. Bude obvinená zo znásilnenia

Panujú obavy, že by okamžite utiekol do rodnej Brazílie, čo by bol problém vzhľadom k tomu, že medzi Španielskom a Brazíliou neexistuje dohoda o vydávaní osôb.

Podľa španielskeho televízneho kanála Telecinco sa futbalista počas rozhovorov s inými väzňami či dozorcami netajil tým, že nemá v pláne absolvovať súd v Španielsku.

Jeho bývalý spolubývajúci z cely tvrdí, že Alves najmenej pri troch príležitostiach bez okolkov povedal, že akonáhle sa dočká podmienečného prepustenia z väzby, zamieri na letisko a do rodnej Brazílie. Kanál Telecinco plánuje časom zverejniť meno spoluväzňa aj ďalšie detaily.

Možno práve preto už trikrát zamietli Brazílčanovu žiadosť o prepustenie. Súd s Alvesom sa začal na začiatku februára, polícia vypočula svedkov, údajnú obeť a policajných expertov.

Prokurátor požaduje udeliť trojnásobnému víťazovi Ligy majstrov v drese Barcelony trest odňatia slobody na 9 rokov, právnik údajnej obete požaduje o tri roky prísnejší trest.

Zaujímavosti o Kylianovi Mbappém Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Zdá sa, že je hotovo. Jeden z najočakávanejších...
debata chyba
Viac na túto tému: #väzenie #futbal #súd #útek #Dani Alves